Loading...

Социалната мрежа на България

Затлъстяването при мъжете намалява значително потентността от блога на VRETIEL

Не само жената е тази, която дава нов живот, от това зависи и доколко мъжът е потенциален баща. Въпреки, че една жена дава живот на детето, мъжът също има водеща роля по време на бременността. За да се случи оплождане, спермата му трябва да бъде здрав и достатъчно силна, за да достигне и да проникне до яйцеклетката на жената. За да направи този процес и всичко да се случи, човек трябва да може да поддържа ерекция, да притежава достатъчно сперматозоиди, които са в правилната форма и те да се преместят по правилния начин.

Над тези въпроси насочва вниманието Световната здравната организация. Проблеми могат да изникнат във всеки етап от този процес, а от значение е степента на потентност у мъжа. Липсата на такава може да усложни зачеването. В основата могат да лежат редица фактори от генетиката и начин на живот, до хормони, околната среда, психологическа нагласа и т.н. Над плодовитостта на мъжа е трудно да се изолират точната причина за безплодие, а репродуктивността може да се контролира, ако бъде открита на време. Ето и някои съвети за мъже, които дават специалистите по отношение потентността:

Мъжът трябва да се увери, че е щастлив, води здравословен начин на живот, има добри взаимоотношения.

Мъжката полова система е от първостепенна роля в създаването на сперматозоидите и подхранването на яйцеклетката. Мъжката полова система включва тестисите, които произвеждат тестостерон и сперматозоиди. Това отнема около 72 дни, за да се създаде сперматозоиди и те да бъдат съхранени в епидермата (външната структура на тестисите) за всяка точка, това става в рамките от 15 до 25 дни. Докато сперматозоидите узреят и развиват способността да плуват, значение има мъжката еякулация.

Според проучванията, които изследват, двойките, в които мъжът е с наднормено тегло или страда от затлъстяване, а жената е с нормално тегло се оказва, че този процес повече време. Някои изследвания показват също така, че наднорменото тегло влияе върху качеството на спермата на мъжа, намалява броя на сперматозоидите и намалява способността им да плуват, което води до увреждане на генетичния материал (ДНК) в спермата. Според Американската асоциация по репродуктивна медицина, направено изследване установява, че наднормено тегло и затлъстяването на мъжете им дава не само слаба потентност, но и малък брой сперматозоиди, липсата на жизнеспособна и всичко това усложнява тези хора да бъдат бащи.

Учените подозират, че твърде много натрупаната мастна тъкан може да бъде свързана с промени в тестостерони и други нива на репродуктивни хормони при мъжете.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш

Публикувай

От VRETIEL
Добавено Мар 21 '15

Тагове

Рейтинг

Оцени:
Общо: (0)

Архиви