Loading...

Социалната мрежа на България

В борба със зъбната плака от блога на georgi georgiev

Кървене на венците е един от сериозните стоматологични проблеми, които част от хората все още неглижират.

Възпалението на венците, в следствие на натрупана плака може да провокира редица проблеми, които изискват дълго лечение и доста отделени средства. Профилактиката е по-добра от лечението не само защото тя е по-лесния вариант на грижа за зъбите и венците, но и защото е значително по-приятна и лесно осъществима. Вместо да се подлагате на процедури по премахване на зъбен камък и лечение на заболявания като гингивит и периодонтит, погрижете се навреме за оралната си хигиена и грижа за здравето на зъбите и венците. При положение, че всяко зъболечение изисква отделено време и пари, добре е да се замислим за важността и отговорността, която носим за нашето собствено здраве.

При консултация в стоматологичния кабинет, вие ще получите подробна информация за вредните навици от които е добре да се отървете, ако искате да запазите здравето си. Вашият стоматолог ще ви даде насоки за това как да се грижите за здравето на зъбите и венците си, и ще ви помогне в трудния път към възстановяването на оптималното състояние на вашите зъби.

Докато процесът на възпаление на венците е обратим, лечението може да ви помогне да укрепите и заздравите венците си. При навременна намеса от страна на дентален специалист, вие можете да възстановите здравето на вашите зъби, а при отлагане на проблема и липсата на адекватно лечение, можете да се окажете в положение при което заболяването да прогресира и да се стигне до загуба на зъби.

Поддържането на изрядна устна хигиена е задължително условие за преодоляване на бъдещи проблеми. Съществуват доста методи на орална хигиена, които са не само препоръчителни, но и от първа необходимост, при наличие на кървене на венците и възпаление.

Едно от първите неща, които е добре да направите е да потърсите съвет от вашия стоматолог, за това каква паста за зъби да използвате. Има специални медицински пасти, които представляват мощна комбинация от минерални соли и растителни екстракти, които отстраняват зъбната плака и бактериите по зъбите. Тоест се борят успешно с враг номер 1 на здравите зъби – възпаленията и бактериите, които причиняват кървене на венците и натрупване на зъбен камък.

Не бива да се забравя, че най-доброто лечение е навременното и именно когато навреме реагирате и се погрижите за проблема можете да се надявате на успешното му решаване. Затова не пропускайте профилактичните прегледи при вашия зъболекар и се грижете за зъбите си.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш

Публикувай

От georgi georgiev
Добавено Мар 17 '16

Тагове

Рейтинг

Оцени:
Общо: (0)

Архиви