Loading...

Социалната мрежа на България

Как да си мием зъбите правилно | Форум

KeNguru Сеп 22 '14

С четка за зъби, паста и конец


Основно правило: Пълното и правилното почистване на зъбите след всяко хранене е условие за тяхното здраве. Подберете подходяща четка - нито голяма, нито малка, с меки косми, за предпочитане от изкуствено влакно и с леко закръглено връхче. Използвайте реномирана паста за зъби - на пазара има голям избор от български и вносни. Завършете почистването на зъбите с копринен конец.


1. Разтъркайте с четката външната страна на зъбите, вертикално, в посока от венеца към края на зъба: отгоре надолу за горните зъби и отдолу нагоре за долните. Много е важно движението на четката да бъде винаги в тази посока, за да не се наранява емайлът. След това повторете операцията от вътрешната страна на зъбите, като следвате същата посока на търкане.


2. След това измивате с четка горната част на кътниците с кръгови движения, така че да отстраните всякакви остатъци на храна по тях. След като свършите, изчиствате също и езика с леко изчеткване в посока отзад напред. Не пропускайте това никога, защото по него се събират също остатъци от храна и той придобива неприятен бял цвят.


3. Сега идва ред на последната операция - изплакнете добре устата с чиста вода, като я жабурите от едната страна на другата, за да стигне до всичките ви зъби. Накрая вземете копринения конец и го прекарайте последователно между зъбите, но без да достигате венеца, защото можете да го разкървавите. Тази последна операция е от голямо значение за отстраняването на останалата храна в междузъбното пространство. 

Обичам те Ное 22 '14
Забелязвам че тази част от форума е по развита и има доста полезни теми и статии :) Благодаря ви