Loading...

Социалната мрежа на България

Каква козметика за лице и какви грижи са нужни за кожата през зимата? от блога на Martin

Вие знаете ли как да се грижите за кожата си през зимата? Много хора не са наясно с това какви грижи трябва да полагат за нея през студените месеци и поради тази причина те нито променят грижата, нито вида козметика за лице и тяло, която използват. Трябва да знаете, че кожата на всеки човек има нужда от индивидуални грижи, но едно е общото и то е, че грижата за нея се различава в зависимост от атмосферните условия. През лятото може да използвате един вид козметика за лице, но през зимата трябва задължително да я замените с друга. Както всички знаем зимните месеци са студени и ветровите, а тези условия действат неблагоприятно върху кожата, като я изсушават и оставят усещане за опънатост и сърбеж. Има няколко препоръчителни съвета, които е добре да следвате, за да съумеете да се грижите правилно за вашата кожа и да избегнете неприятното и дразнещо лющене. С употребата на професионална козметика с хидратиращо действие, кожата ви може да изглежда също толкова здрава и през зимните месеци, както е и през останалата част от годината.


Ето и стъпките, които трябва да следвате, за да се грижите правилно за кожата ви през зимата:


Не използвайте гореща вода, когато ви взимате душ, тъй като тя изсушава кожата

След душ или вана задължително нанасяйте върху лицето и тялото си хидратиращ крем или лосион.

Използвайте ексфолиант веднъж седмично, за да се отървете от мъртвите клетки, мазнината и мръсотията по кожата.

Когато подсушавате лицето си след почистване не го търкайте с кърпата, а с леки потупвания го подсушете.

Желателно е да използвате козметика предназначена не за нормална или мазна кожа, а за суха, с богато овлажняващо действие.

Единствено целогодишно можете да използвате дори е желателно – козметика за тяло със слънцезащитно действие. Така ще предпазите кожата си от вредното влияние на слънчевата радиация, но и ще я предпазите от изсушаване и появата на по-тъмни петна.

Источник - На пазар


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш