Loading...

Социалната мрежа на България

Ученически раници или как да изберем правилната? от блога на Martin

Скоро наближава първия учебен ден, затова е време да започнете да се подготвяте с всички ученически принадлежности, а не да оставяте тази задача за последните дни. Всеки родител иска най-доброто за децата си и това важи с пълна сила и за ученическите раници, но как точно да изберете правилните, които да са едновременно красиви и заедно с това комфортни?


Последните години доста се говореше и обсъждаше темата за това, че неудобните и неправилните раници могат лесно да изкривят гръбнака на детето ви и то непоправимо. Ето защо е важно да помислите за това предварително и да знаете, на какво да обръщате внимание при покупката на тези ученически пособия, защото като родител сте длъжни да изберете само най-доброто за вашите деца. Първият и може би един от на-важните съвети е това да не купувате никога модели, които са с една дръжка. Те няма да помогнат за това тежестта да се разпредели равномерно, но освен това са сигурен път към това да се получи изкривяване на гръбнака. Когато купувате раници набол на децата ви гледайте те да бъдат с широки презрамки, тъй като именно този модел е най-удобен за носене.


Продължавайки нататък ще споменем и това, че е добре да се съобразите с теглото, като тук не визираме самите учебници, а избраните раници. Най-добре е те да са максимално леки, особено ако детето ви е първокласник, но също така да имат колан на кръста. При малките ученици също така е особено важно гърба на самите раници габол да са твърди, тъй като така ще се предотврати евентуално изкривяване. Дори и качествените модели могат да не са безопасни и удобни, но това важи само ако не се носят правилно. Ето защо например е важно да наблюдавате като родители дали детето ви не носи закупените от вас раници само с една презрамка, тъй като трябва да я носи и на двете, за да се разпредели тежестта равномерно.


И не на последно място, не забравяйте, че вие сте длъжни да проследите за качеството и удобството на всички раници, които сте харесали, но крайния избор за модела и дизайна си остава зад вашите деца. Все пак те ще носят тези раници и ако си имат предпочитания относно дизайна, тогава защо да не им угодите и да ги зарадвате, за да могат да носят своите раници габол с удоволствие всеки ден.

Източник - Обяви за ученически раници и пособия


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш