Loading...

Социалната мрежа на България

Популяризиране на Сайтове чрез портали за обяви от блога на Martin

Ако искате да използвате възможно най-много безплатни ефективни методи за популяризиране на проект, можете да опитате да популяризирате сайта чрез сайтове за обяви - при правилна организация на процеса този метод може да даде насочен трафик. Препоръчва се да го използвате в комбинация с други методи за промоция, като не забравяте предварителната компетентна вътрешна оптимизация.

Порталите за обяви са общи проекти в Интернет, които ви позволяват да публикувате лични съобщения безплатно или с минимална такса. Най-големите сайтове се характеризират с голям обхват на аудиторията и огромен трафик. Възможно е и необходимо да се използват тези проекти за популяризиране на уебсайтове, но при спазване на няколко условия.

Предимства на популяризирането чрез Сайтове за обяви

Правилното популяризиране на уеб сайтове чрез сайтове за обяви ще бъде успешно предимно поради предимствата на такива сайтове. Те включват:

голям брой такива сайтове с регионално, общо Българско или международно покритие - това ще даде много индексирани връзки и преходи;

безплатно поставяне на рекламна информация за повечето проекти;

безопасността на публикацията за дълго време (всеки проект има свои правила за това);

голяма вероятност за индексиране на всяка обява - следователно роботът за търсене взема предвид и връзката към сайта;

връзките от реномирани табла за съобщения предават добра тежест.

Недостатъци на рекламирането чрез такива портали

Предвид предимствата, които бяха озвучени, има усещането, че популяризирането на сайтове чрез портали за обяви  е лесно и безплатно - докато положителният резултат е почти гарантиран. Всъщност всичко е по-сложно - има фактори, които значително усложняват процеса на популяризиране.

Един от основните недостатъци е големият наплив на обяви: нова информация се публикува на повечето тематични портали почти всяка минута. Ако администрацията на проекта не модерира тези данни и позволява обезличаване, доверието на търсачките в такива сайтове се намалява. Освен това съвременните алгоритми са насочени към борба с неподходящи връзки.

Друг недостатък е липсата на гаранции. Инвестирайки време в публикуването на обяви за популяризиране на сайта, не можете да получите нищо: нито качествена връзка, нито насочен трафик. Може да се случи така, че поставянето на информация в десетки сайтове няма да доведе до резултат. Третият минус е свързан повече с коефициента на използваемост: всеки рекламен сайт има свои собствени правила на разположение, така че ще трябва да отделите време за изучаването и прилагането им.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш