Loading...

Социалната мрежа на България

По какъв начин Коректна Фирма верифицира своите членове?Сертификат коректна фирма. от блога на Ani

Реших да направя кратко разследване, касаещо това, по какъв начин този сертификат верифицира членовете си и дали това наистина е обективно.

Както знаете всеки сертификат си има свои критерии за оценка, но цялата информация, която успях да намеря за методите на проверка на участниците в този проект е доста обща.

Всеки сертификат набира респект в очите на потребителите едва тогава когато има добър критерий на оценка и наистина разделя предприятията на такива, които заслужават да бъдат отличени и такива, които не го заслужават. Както вече споменах в интернет страницата няма чак толкова много информация, за това се изкуших да позвъня в седалището на фирмата „Изследователски център на клиентските мнения“ ЕООД в Бургас, за да мога да разбера повече подробности.

Звъннах. Учтиво се представих и описах какъв е моят въпрос. Първоначално се свързах със секретарката, след което тя ме прехвърли към някакъв г-н Вангелов, който се представи като изпълнителен директор. По-долу Ви представям транскрипцията на разговора:

Добър ден, бих искал да Ви задам няколко въпроса относно критериите за оценяване на фирми според Вашият сертификат.

Добър ден, слушам Ви. С удоволствие ще отговоря на всички Ваши въпроси.

Теоретически бих се включил към проекта, но както вече споменах не разбирам какви точно са критериите, според които оценявате фирмите, а няма как да се включа към проект, в който не съм напълно убеден. Бихте ли ми описали по какъв начин се оценяват фирмите, преди да им предложите да се включат в проекта?

Всяка фирма преди да бъде включена в проекта преминава през изследване от нашият авторски алгоритъм – коефициент на негативните мнения.

Това вече го бях разбрал предварително. Бихте ли развили тази тема и описали в какво точно се състои това?

Сега ще Ви обясня. Нашата фирма притежава авторски, иновативен софтуер, който претърсва в интернет пространството мнения, свързани с проверяваната фирма. Софтуерът се базира в нагаждането на текстове описващи фирмата към внимателно избрани чувствителни фрази.

А как изглежда това в практиката? Понеже не ми стана ясно изцяло.

Практически софтуерната програма проверява, дали дейността на фирмата е била описана по какъвто и да е негативен начин от нейни клиенти в интернет пространството. Ако програмата улови нещо негативно – дадената фирма няма да може да получи сертификат за Коректна Фирма. В случай, че не открие никакви негативни мнения, фирмата се квалифицира за участие в проекта.

Благодаря, сега горе доло ми стана ясно. Ще Ви задам още един въпрос – кои интернет страници проверявате и от къде знаете, дали няма негативни мнения по някой други сайтове?

Нашата цел е начинът на оценяване на фирмите да бъде максимално достоверен. Не се ограничаваме до никакви конкретни сайтове – алгоритъмът коефициент на мненията проверява целият интернет – не се ограничаваме само до сайтове, съдържащи фирмени мнения. Проверяваме също форуми, социални мрежи – като нп. Facebook и др. С две думи – след проверка на фирмата сме сигурни, че репутацията на дадена фирма в интернет е безупречна. Едва тогава квалифицираме фирмата за получаване на сертификата.

А от къде сте сигурни, че този начин на оценяване наистина работи?

Господине, ние базираме на опита, от няколко десетки хиляди вече проведени изследвания. Преди стартирането, софтуерът е преминал през тестове. Тази програма работи вече години в много други европейски страни и през целият този период не сме получили сигнал за грешен резултат на изследване. С две думи – участие в проекта предлагаме само на фирми, които без никакви съмнения са с безупречна репутация.

В този момент приключи нашият разговор, понеже нямах вече повече въпроси. Все пак реших сам да проверя дали този метод работи коректно. Използвах списъка с фирми, който е публикуван в сайтаwww.korektnafirma.com. Избрах произволно няколко фирми и започнах да търся информация за тях в интернет. На 20 проверени фирми наистина не успях да намеря никакви негативни мнения за нито една от тях. Изглежда, че описаният софтуер от г-н Вангелов наистина правилно изпълнява функциите си.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш