Loading...

Социалната мрежа на България

Juliet

Прочети , Помисли и си БЛАГОДАРИ :) !

Замисляли ли сте се някога за живота си , за миналото,сегашното и бъдещето? Замисляли ли се сте се за миналите коледни празници , когато сте били деца и очакването на следващата сутрин, да си видите подаръците оставени там от човек , който чакате всяка година, да дойде веднъж за да ви зарадва като сбъдне желаните ви за нова играчка или някаква придобивка? И то да ви зарадва, не защото получавате подаръци веднъж годишно, а защото се надявате всяка година това чувство да остане като нещо ,което да ви гъделичка там вътре в стомаха. Просто защото забравяте проблемите и се радвате на времето със семейството и на това, което сте намерили под красивата коледна елха рано сутринта, за да споделите радостта си с близките .. не знам но усетили ли сте и тоест осъзнали ли сте коледния дух , настроението, което се носи във въздуха когато излезете през деня на 26-ти декември ... Колко е тихо и спокойно небето , как хладният ветрец гали лицата Ви ?! Осъзнали ли сте че това са моменти , които искате да запомните за винаги и всяко едно такова чувство .. хм или когато прекрачиш за първи път прага на твоето училище и ентусиазма , който носиш със себе си , но с годините губиш от натоварения живот и си казваш „ех, тва тъпо даскало“ вместо да се насладиш дори и на лошите моменти в него. Това е част от живота ти, в който след време ще разказваш какъв живот си имал на младини или друго каквото и да било , което ти се е случило и е разтърсвало мислите ти , та дори живота ти с краката на горе само при мисълта .
Замисля ли ли сте се за това, което сте направили за другите и как се чувствате вие спрямо действията Ви ? За това , което Ви се случва по принцип дали сте щастливи или отчаяни ,или объркани от случващото се ? Как всеки един хубав миг преживян ,с който и да било Ви се иска да го споделите по някакъв начин със светът , но не за да им съберете вниманието им за момент , а само да им покажете по този начин , че сте били щастливи през този момент ? И как че сте всеки път когато се сещате, ами когато ви се случи нещо за което сте чакали с години,.. да се случи и се е превърнало като мечта за вас ? Тогава може би дори не можете да си повярвате . Сякаш сънувате и го осъзнавате след време случващото. Тогава се чувствате благодарни но не знаете на кого .. Ее ами на Вселената, че Ви е довела до този момент и тогава Ви изпълва от вътре всяка точка на сетивата Ви с благодарност, която ако разберете ще ви донася и още и още хубави моменти . И същевременно ще започнете да мислите и за бъдещето Ви . Какво бихте искали да бъде то, какво искате да Ви се случи? Как да се развивате в професионален и семеен план? Колко да печелите ? Как да прекарвате живота си и за бъдещите хубави неща, които искате да ви се случат ?
Замисляли ли сте се ?! Ако не, то тогава се замислете и се надявам, че ще се почувствате страхотно заради това, което Ви се е случило до сега , дали хубаво или лошо , защото сте се научили как да не повтаряте грешките си ! Как да правите хубавите моменти още по-хубави. И накрая просто ще сте Благодарни ! На случилото Ви се до сега и за големите Ви очаквания за в бъдеще , защото имате надежда за развитие..Накрая просто си благодарете на себе си и ще се почувствате по-добре от всякога гарантирано е!
Яну 22 '14 · 0 коментари
Какво е туй щастие ?
Да лежим на рамото на приятел с искрици тъга изпълнили очите? Или пък да си усмихнат и с добри приказки да посрещаш лоши дни и хора?
Какво е туй щастието?
Когато загубиш любим човек и си отдаден на самотата и скръбта, да дойде някой и да ти покаже , че живота продължава ...това ли е щастие ?
Или щастие е когато живееш за мига без да си замислен какво ще се случи в бъдеще ...?
 Или правиш луди неща с приятели и се забавляваш , и всичко случило се ,в твоето съзнание се превръща в спомени? От които се радваш когато си ги припомняш ,след време, с побеляла коса и  приведен към земята от старостта .. ?
Това ли е ЩАСТИЕТО ?
Всеки да бъде  усмихнат пред лицето на другиго,а всъщност да крие тъгата си дълбоко под добрата маска на усмивката си ?!?.
Това ли е ? Това ли е нашето Щастие ?
Яну 20 '14 · 0 коментари · Тагове: щастие
    Смисълът на живота се опира до две думи: "чакай и се надявай " .
Целият този смисъл, който се крие в тези  думи е че човек чака цял живот да му се случи нещо и същевременно да получи.
Човек чака да се роди, да завърши образование , да създаде семейство и кариера .
С това докато чака и се надява ,му се случват куп неща , от които се учи и същевременно се надява и да получи дължимото.
И когато получиш желаното - Не чакаш и Не се надяваш ,защото всичко вече е в наши ръце и ние сме отговорни за това което ни очаква.
  "Да чакаш и да се надяваш" има и друга страна ; духовна , на която не и'  е нужна материалност , а мир и спокойствие . Изпълнено с любов и щастие .
Всичко това върви ръка за ръка ,с това което вършим и трябва да чакаме ,докато нещата се случат ,за да се надяваме , че ще получим желаният краен резултат .

 
 Разхождаща се в тъмната  есенна вечер ,гледаща луната , разбирам какво значи да видиш красотата и в най-малкото, и мрачно нещо... Да се радваш на сенките образувани от уличната лампа , огряваща  голите клони на дърветата. За някои е зловещо , но за мен е  просто наслада, която ме връща в детските ми години . Мислейки за безгрижните игри  докато луната загрее и осветява цялата земя, оставяйки загадка и въображение за  тъмните и не огряти места , ...колко  забавно е било детството ми . Сега  тези думи  по скоро биха се казали чрез ирония или сърказъм за живота , колко е мрачен и загатнат за всеки , но   защо дори и като порастнем не продължаваме да играем .. тогава отново ще е по -забавно  да се оставиш на въображението нали ... ?Но  все пак важното е да виждаме красота и светлина във всяка тъмна и мрачна страна на  хора, и сянки от уличните лампи !.!
Ное 11 '13 · 0 коментари · Тагове: красота, мисли, детски
Ax,морето.. така развълнувано във всичките си сезони. Каращо ме  в студените есенни и зимни дни да си спомням за  хубавите моменти от лятото. Да  разцъфтя като пролетно цвете и да грейна като слънце ,мислейки за морето и срещата ми с него в топлите дни. Да  усещаш пеперудите в стомаха си  само с мисълта и да се чувстваш истински щастлива . Това е страхотно  и  неописуемо  блаженство. Търпеливо в очакване на  нова среща се раждат мисли и надежди ,които  ще те развълнуват като   бурното морско вълнение и то само за част от секундата . Но при мисълта, че ще срещнеш и още някой .. те разтърсва  като земетресение и паниката ,която  се образува в главата ти ,  става интригуваща за  крайният резултат .. 
Окт 7 '13 · 0 коментари · Тагове: мисли, море, вълнение
Потънал в тишината на нощта, замислен за куп неща ,осъзнаващ чак сега някои неща. Разбиращ, че нищо не е лесно и не е така както изглежда,.. и си спомняш за  безгрижните детски дни. Там някъде , където си играл с приятелите си и си  спомняш колко  щастлив си бил , без  грижите които те чакат сега. 
Осъзнаваш и че любовта  не е само да срещнеш някой,Тя е нещо повече и може би се досещаш .. нали ? Любовта  е когато знаеш, че и да направиш грешка има на кой да опреш , когато загубиш нещо ценно в живота , да има някой който ще ти помогне да продължиш без него . 
И си спомняш ,за детството си потънал в щастливи мисли каращи те да се усмихнеш , разбираш че въпреки трудностите си имал и ще имаш това което искаш, дори без да го осъзнаваш . ... още
Сеп 10 '13 · 0 коментари · Тагове: любов, спомен, нощ