Loading...

Социалната мрежа на България

lseven

Един от най важните етапи в живота на човек е намирането на подходяща работа, която да внесе удовлетворение и финансова стабилност. Напоследък обаче реализацията, особено на младежите, които нямат трудов стаж става все по-трудна задача и затова много от тях предпочетоха да си намерят работа в чужбина. Заминаването зад граница се явява като изход от безработицата и ниското заплащане в нашата страна. Голяма част от емигрантите намират работа в областта на строителството, туризма, селскостопанските дейности, IT сферата и много от тях са доволни от заплащането, което получават за извършената от тях дейност. В по – развитите европейски страни намирането на работа не е толкова трудна цел в сравнение с нашата страна, защото тук безработицата е много по – висока и това обезценява работната ръка. Ето защо броят на работещите в чужбина е много голям. Според мен всеки човек прави равносметка на живота си, когато е в трудно положение, а когато е безработен от дълго време преценява недостатъците и предимствата за започването на работа в чужбина, за да успее да вземе най – доброто решение за себе си и евентуално семейството си. Аз мисля, че като недостатък се явява това, че човек е далеч от роднините, близките и дома си, но от друга гледна точка много хора след като си намерят работа в чужбина се устройват там и взимат близките хора при себе си. Според мен предимствата са, че работата в чужбина е фактор, който дава шанс за реализация и развитие на безработните хора и като основно предимство се явява по – високото заплащане, което получават нашите сънародници там. В съседна Гърция например доходите са двойно по – високи от тук и затова е една от предпочитаните дестинации за българските емигранти. Други предпочитани държави са Англия , Германия, Испания, Португалия, Италия и други развити страни от европейския съюз, които осигуряват добро заплащане и оценяват работната ръка.     

Юли 29 '15 · 0 коментари · Тагове: работа в чужбина

Според последни данни всеки втори българин живее в бедност. За изхранване и осигуряване на нормален стандарт на живот за четири членно семейство са необходими над 2000 лева на месец. Голяма част от българските семейства преживяват с половината от тези пари, а освен това не малък е броят и на тези, които живеят под прага на бедността с много по -  ниски доходи. Това е една основателна причина  за всички бедни хора да си намерят работа в чужбина. Естествено е всеки нормален човек да желае да осигури всичко необходимо за един нормален, щастлив и спокоен живот на себе си и семейството си, като се започне от най-необходимите нужди като храна и дрехи, и се стигне до една хубава почивка за всички. За съжаление обаче много хора не могат да си позволят тези неща и са принудени да търпят лишения,  а според мен никой уважаващ себе си човек не иска да живее по този начин. Разбира се ако има желание е възможно да се намери изход от тази ситуация и аз мисля, че най – разумното решение, което може да се вземе е намирането на работа в чужбина. Ако сравним други европейски страни като Германия, Англия, Белгия, дори и съседна Гърция, която в момента е в криза ще установим, че доходите там са двойно по – високи от нашите. В днешни времена много лесно можем да си намерим подходяща работа в чужбина с помощта на виртуалното пространството, където има избор от различни оферти. Несъмнено обаче трябва да се подготвим за заминаването, а най – важното нещо, което трябва да направим е да научим поне говоримо местния език на страната, която сме избрали. Естествено не е задължително да бъде на перфектно ниво, но трябва да е достатъчно добър, за да можем да проведем един нормален разговор. Всеки сам избира съдбата си и при желание може да подобри живота си, а аз мисля, че всички хора заслужават да живеят добре.        

Юли 29 '15 · 0 коментари · Тагове: работа в чужбина

Започването на работа в чужбина неизменно е свързано с разширяването кръгозора на човек. Сблъсъка с непознатата за нас държава отваря нова перспектива за нас, като се срещаме с нови хора, с които едва ли бихме се запознали ако не заминем за желаната дестинация. Нова култура, нови обичаи – всичко това обогатява личността на човека, а именно към това обогатяване трябва да се стреми всеки от нас, защото само то може да ни донесе личностно развитие. Ето защо преди да вземем генерално решение дали искаме да постъпим на работа в чужбина трябва да си зададем най – важният въпрос, а именно дали сме от типа хора, които не се примиряват с безпаричието и са склонни да рискуват, за да подобрят качеството си на живот. Например във всеки квартал има хора, които вечно са безработни, има и хора, които намират начина да подобрят качеството си на живот. Един от тези начини е като си намерим работа в чужбина. Предполагам, че  повечето хора поне в началото ще срещнат определени трудности, но това не бива да бъде мотив да се откажат от започването на работа в чужбина, а напротив, трябва да ги стимулира още повече, защото зад тези трудности се намира успеха. Като човешки същества ние имаме право на избор – да седим на едно място, вероятно без особено развитие или да надскочим страха и притесненията си от дадения риск и да се втурнем към непознатото, което не само ще ни обогати като хора, но и ще ни донесе така желаната финансова стабилност. Аз лично бих поела този риск, защото винаги съм била от хората,  които не се примиряват с определена даденост, а обичат да постигат целите си. Ако и вие сте от тези  хора трябва да предприемете първата стъпка към промяната, а именно започването на работа в чужбина. Дори работата, която сме си намерили в чужбина да не е по вкуса ни, което може да се случи особено при постъпване на първата длъжност не бива да се отказваме, защото тази трудност води до напредъка, към който се стремим.  

Юли 1 '15 · 0 коментари · Тагове: работа в чужбина