Loading...

Социалната мрежа на България

lseven

Една добра възможност за реализация в днешни времена е намирането на работа в чужбина, тъй като тя би могла да ни осигури по – високи доходи. Освен този толкова значим фактор, заминаването зад граница несъмнено има и други положителни страни като шанса да посетим интересни места, да се запознаем с различни хора, да научим или усъвършенстваме чуждия език. Определено тези неща разширяват човешкия кръгозор и не бихме се сблъскали с тях ако седим на едно място и не търсим развитие, а според мен  едно от най  - важните неща в живота е именно личностното израстване на всеки човек. Намирането на работа в чужбина не е трудна задача, защото интернет пространството ни позволява да се свържем бързо и лесно с необходимите хора. Обикновено обаче когато заминем в чужбина първите седмици не са много лесни, докато свикнем с новата обстановка, но пък от друга страна без трудности не можем да постигнем успех в живота.

Ако решим да заминем за друга страна е много важно да познаваме правата и задълженията си, защото това ще ни спести неприятните ситуации ако например имаме проблем със закона или сме изправени пред здравословен проблем и в тези случаи трябва да знаем към кого да се обърнем за помощ. Никога не започвайте работа без подписан трудов договор, защото няма да сте регистриран в съответната данъчна служба. При легална работа ще имате пенсионни и здравни осигуровки, които ще ви дадат сигурност за непредвидени ситуации. Превеждането на всички дипломи и изкарани курсове, които имате е задължителна опция за намирането на подходяща работа. Освен това е желателно да сте запознати с местния език поне на основно ниво, защото комуникацията е основен метод за разбирателство в живота. Най – важното правило според мен е никога да не подценявате себе си. След като тук не се чувствате оценени сте свободни да потърсите реализация на друго място. 

Авг 12 '15 · 0 коментари · Тагове: работа в чужбина

В днешни времена голяма част от българското население избра да започне работа в чужбина, а тези, които останаха в страната ежедневно се сблъскват с причините накарали толкова много хора да станат емигранти. Липсата на пари породена от ниското оценяване на работната ръка и безработицата води до един непълноценен живот, с който не всички могат да се примирят. Човек, който вижда несправедливостта и не се опитва да я промени, значи участва в нея и е доволен от положението, в което се намира. Естествено малко хора останаха доволни и затова броят на заминаващите е толкова голям.

Едно от най – важните неща ако решим да си намерим работа в чужбина е научаването на местния език, защото без него шанса да ни назначат е минимален дори и за неквалифициран труд. В страни като Швеция, Германия, Финландия и Англия има безплатни курсове за научаване на езика, от които се взима съответния сертификат, а всякакви подобни документи са от определящо значение за заемане на определена длъжност. Ето защо друго важно нещо, което трябва да направим преди да заминем за чужбина е да преведем всички налични дипломи и сертификати за изкарани курсове, с които разполагаме.

Има няколко начина, чрез които можем да си намерим работа в чужбина. Някои хора предпочитат да се запасят с достатъчно пари и да заминат директно към желаната страна, след което на място да потърсят работа, но според мен този начин не е особено надежден, тъй като вероятността да се намери нещо подходящо е минимална. Аз мисля, че един по – сигурен метод  е да си намерим работа в чужбина още преди да заминем. Това е много лесно, ако се поровим малко в интернет пространството можем да открием подходящи чуждестранни сайтове и от тях директно да се свържем с работодателите. Друг вариант е да ползваме услугите на фирми, занимаващи се с такава дейност.

Както се казва, ако човек има желание ще намери начин да подреди живота си в желаната от него посока.

     

Авг 5 '15 · 0 коментари · Тагове: работа в чужбина

Един от най важните етапи в живота на човек е намирането на подходяща работа, която да внесе удовлетворение и финансова стабилност. Напоследък обаче реализацията, особено на младежите, които нямат трудов стаж става все по-трудна задача и затова много от тях предпочетоха да си намерят работа в чужбина. Заминаването зад граница се явява като изход от безработицата и ниското заплащане в нашата страна. Голяма част от емигрантите намират работа в областта на строителството, туризма, селскостопанските дейности, IT сферата и много от тях са доволни от заплащането, което получават за извършената от тях дейност. В по – развитите европейски страни намирането на работа не е толкова трудна цел в сравнение с нашата страна, защото тук безработицата е много по – висока и това обезценява работната ръка. Ето защо броят на работещите в чужбина е много голям. Според мен всеки човек прави равносметка на живота си, когато е в трудно положение, а когато е безработен от дълго време преценява недостатъците и предимствата за започването на работа в чужбина, за да успее да вземе най – доброто решение за себе си и евентуално семейството си. Аз мисля, че като недостатък се явява това, че човек е далеч от роднините, близките и дома си, но от друга гледна точка много хора след като си намерят работа в чужбина се устройват там и взимат близките хора при себе си. Според мен предимствата са, че работата в чужбина е фактор, който дава шанс за реализация и развитие на безработните хора и като основно предимство се явява по – високото заплащане, което получават нашите сънародници там. В съседна Гърция например доходите са двойно по – високи от тук и затова е една от предпочитаните дестинации за българските емигранти. Други предпочитани държави са Англия , Германия, Испания, Португалия, Италия и други развити страни от европейския съюз, които осигуряват добро заплащане и оценяват работната ръка.     

Юли 29 '15 · 0 коментари · Тагове: работа в чужбина

Според последни данни всеки втори българин живее в бедност. За изхранване и осигуряване на нормален стандарт на живот за четири членно семейство са необходими над 2000 лева на месец. Голяма част от българските семейства преживяват с половината от тези пари, а освен това не малък е броят и на тези, които живеят под прага на бедността с много по -  ниски доходи. Това е една основателна причина  за всички бедни хора да си намерят работа в чужбина. Естествено е всеки нормален човек да желае да осигури всичко необходимо за един нормален, щастлив и спокоен живот на себе си и семейството си, като се започне от най-необходимите нужди като храна и дрехи, и се стигне до една хубава почивка за всички. За съжаление обаче много хора не могат да си позволят тези неща и са принудени да търпят лишения,  а според мен никой уважаващ себе си човек не иска да живее по този начин. Разбира се ако има желание е възможно да се намери изход от тази ситуация и аз мисля, че най – разумното решение, което може да се вземе е намирането на работа в чужбина. Ако сравним други европейски страни като Германия, Англия, Белгия, дори и съседна Гърция, която в момента е в криза ще установим, че доходите там са двойно по – високи от нашите. В днешни времена много лесно можем да си намерим подходяща работа в чужбина с помощта на виртуалното пространството, където има избор от различни оферти. Несъмнено обаче трябва да се подготвим за заминаването, а най – важното нещо, което трябва да направим е да научим поне говоримо местния език на страната, която сме избрали. Естествено не е задължително да бъде на перфектно ниво, но трябва да е достатъчно добър, за да можем да проведем един нормален разговор. Всеки сам избира съдбата си и при желание може да подобри живота си, а аз мисля, че всички хора заслужават да живеят добре.        

Юли 29 '15 · 0 коментари · Тагове: работа в чужбина

Започването на работа в чужбина неизменно е свързано с разширяването кръгозора на човек. Сблъсъка с непознатата за нас държава отваря нова перспектива за нас, като се срещаме с нови хора, с които едва ли бихме се запознали ако не заминем за желаната дестинация. Нова култура, нови обичаи – всичко това обогатява личността на човека, а именно към това обогатяване трябва да се стреми всеки от нас, защото само то може да ни донесе личностно развитие. Ето защо преди да вземем генерално решение дали искаме да постъпим на работа в чужбина трябва да си зададем най – важният въпрос, а именно дали сме от типа хора, които не се примиряват с безпаричието и са склонни да рискуват, за да подобрят качеството си на живот. Например във всеки квартал има хора, които вечно са безработни, има и хора, които намират начина да подобрят качеството си на живот. Един от тези начини е като си намерим работа в чужбина. Предполагам, че  повечето хора поне в началото ще срещнат определени трудности, но това не бива да бъде мотив да се откажат от започването на работа в чужбина, а напротив, трябва да ги стимулира още повече, защото зад тези трудности се намира успеха. Като човешки същества ние имаме право на избор – да седим на едно място, вероятно без особено развитие или да надскочим страха и притесненията си от дадения риск и да се втурнем към непознатото, което не само ще ни обогати като хора, но и ще ни донесе така желаната финансова стабилност. Аз лично бих поела този риск, защото винаги съм била от хората,  които не се примиряват с определена даденост, а обичат да постигат целите си. Ако и вие сте от тези  хора трябва да предприемете първата стъпка към промяната, а именно започването на работа в чужбина. Дори работата, която сме си намерили в чужбина да не е по вкуса ни, което може да се случи особено при постъпване на първата длъжност не бива да се отказваме, защото тази трудност води до напредъка, към който се стремим.  

Юли 1 '15 · 0 коментари · Тагове: работа в чужбина