Loading...

Социалната мрежа на България

lseven

Една добра възможност за реализация в днешни времена е намирането на работа в чужбина, тъй като тя би могла да ни осигури по – високи доходи. Освен този толкова значим фактор, заминаването зад граница несъмнено има и други положителни страни като шанса да посетим интересни места, да се запознаем с различни хора, да научим или усъвършенстваме чуждия език. Определено тези неща разширяват човешкия кръгозор и не бихме се сблъскали с тях ако седим на едно място и не търсим развитие, а според мен  едно от най  - важните неща в живота е именно личностното израстване на всеки човек. Намирането на работа в чужбина не е трудна задача, защото интернет пространството ни позволява да се свържем бързо и лесно с необходимите хора. Обикновено обаче когато заминем в чужбина първите седмици не са много лесни, докато свикнем с новата обстановка, но пък от друга страна без трудности не можем да постигнем успех в живота.

Ако решим да заминем за друга страна е много важно да познаваме правата и задълженията си, защото това ще ни спести неприятните ситуации ако например имаме проблем със закона или сме изправени пред здравословен проблем и в тези случаи трябва да знаем към кого да се обърнем за помощ. Никога не започвайте работа без подписан трудов договор, защото няма да сте регистриран в съответната данъчна служба. При легална работа ще имате пенсионни и здравни осигуровки, които ще ви дадат сигурност за непредвидени ситуации. Превеждането на всички дипломи и изкарани курсове, които имате е задължителна опция за намирането на подходяща работа. Освен това е желателно да сте запознати с местния език поне на основно ниво, защото комуникацията е основен метод за разбирателство в живота. Най – важното правило според мен е никога да не подценявате себе си. След като тук не се чувствате оценени сте свободни да потърсите реализация на друго място. 

Авг 12 '15 · 0 коментари · Тагове: работа в чужбина

В днешни времена голяма част от българското население избра да започне работа в чужбина, а тези, които останаха в страната ежедневно се сблъскват с причините накарали толкова много хора да станат емигранти. Липсата на пари породена от ниското оценяване на работната ръка и безработицата води до един непълноценен живот, с който не всички могат да се примирят. Човек, който вижда несправедливостта и не се опитва да я промени, значи участва в нея и е доволен от положението, в което се намира. Естествено малко хора останаха доволни и затова броят на заминаващите е толкова голям.

Едно от най – важните неща ако решим да си намерим работа в чужбина е научаването на местния език, защото без него шанса да ни назначат е минимален дори и за неквалифициран труд. В страни като Швеция, Германия, Финландия и Англия има безплатни курсове за научаване на езика, от които се взима съответния сертификат, а всякакви подобни документи са от определящо значение за заемане на определена длъжност. Ето защо друго важно нещо, което трябва да направим преди да заминем за чужбина е да преведем всички налични дипломи и сертификати за изкарани курсове, с които разполагаме.

Има няколко начина, чрез които можем да си намерим работа в чужбина. Някои хора предпочитат да се запасят с достатъчно пари и да заминат директно към желаната страна, след което на място да потърсят работа, но според мен този начин не е особено надежден, тъй като вероятността да се намери нещо подходящо е минимална. Аз мисля, че един по – сигурен метод  е да си намерим работа в чужбина още преди да заминем. Това е много лесно, ако се поровим малко в интернет пространството можем да открием подходящи чуждестранни сайтове и от тях директно да се свържем с работодателите. Друг вариант е да ползваме услугите на фирми, занимаващи се с такава дейност.

Както се казва, ако човек има желание ще намери начин да подреди живота си в желаната от него посока.

     

Авг 5 '15 · 0 коментари · Тагове: работа в чужбина