Loading...

Социалната мрежа на България

Джиндифилът – Афродизиак, Лечител и Още Нещо...! от блога на Лиляна Антонова

Не винаги полезното означава невкусно или неприятно! Напротив – има редица хранителни продукти, подправки и билки, които са едновременно супер полезни и изключително любими. Да вземем за пример джинджифила...Напоследък из темите за здравословното хранене и вкусното подправяне на домашно приготвените ястия за него се говори често. Но знаехте ли, че джинджифилът е и супер афродизиак.Това дори не е ново откритие, защото корените на растението от хилядолетия наред са се използвали за повишаване на чувствителността и потентността. Така че следващият път, когато решите да приготвите вкусна романтична вечеря на половинката си, не забравяйте да включите и джинджифила към менюто. Между другото, ако се чудите с какво можете да сготвите тази невероятна подправка, имаме няколко страхотни идеи за вас:

1.      Пилешки кълки с джинджифил

Няма кой знае какво необичайно в приготовлението на тази рецепта. Просто, трябва предварително да мариновате кълките в сос от джинджифил, соев сос, черен пипер, лимон, кокосови стърготини, масло, бяло вино и яйце. След овалване на всяка кълка в маринатата (с малко брашно), изпечете или изпържете.

2.      Смути за закуска с джинджифил

Стартирайте деня с енергийна бомба от киви, мляко, мед, банан и кисело мляко, като прибавите 10 грама настърган корен от джинджифил! Изпийте смутито и бъдете заредени със супер тонус през целия ден.

3.      Супа от моркови и джинджифил

Сварете на едно моркови, 2 супени лъжици джинджифил на прах, лук и чесън със сол и разтопено масло. След като заври, добавете прясно мляко и накрая пасирайте!

4.      Сладки от джинджифила

Джинджифилът е толкова вкусен, че можете дори да си направите сладки от него. Първо сварете няколко корена джинджифил. Ползвайте остатъка от водата и направете захаросан с него. Накиснете джинджифила и го печете за няколко минути.

 

Освен че е вкусен и събужда сексуалните желания, джинджифилът има и редица полезни свойства. Растението е добре познат помощник в отслабването, а освен това има и силно детоксикиращо свойство. Можете да използвате джинджифила за подсилване на имунитета, както и за преодоляване на вирусни инфекции, гадене, болки в ставите и мускулите, както и при редица хронични заболявания и възпалителни процеси на стомашно-чревния тракт.

 

Без значение дали го включвате в менюто си като подправка под формата на настърган корен в пресен вариант или сух, или пък пиете чай от джинджифил, той е нещо повече от онези растения, които носят само здравословни ползи, защото ви кара да се чувствате по-добре, да изглеждате по-добре, а и по принцип да живеете по-добре! Не се колебайте да приютите джинджифила и в своята кухня. Няма да съжалявате!

 

 

Автор: Виктория Дичева

Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш