Loading...

Социалната мрежа на България

Анализ на течната хидроизолация и нейната ефективност от блога на Dobri

Течната хидроизолация отдавна е заела първото място в класацията на хидроизолационните материали. Нейната ефективност е доказвана стотици пъти, освен това значително улеснява процеса по прилагане на защита срещу вода и влага.


След като можете да изберете опция, която е много по-лесна, достъпна, и същевременно ефективна, защо тогава бихте се замисляли за други варианти? Така разсъждават и стотиците потребители, които избират така наречената „течна гума“ пред други материали.


В случай, че търсите хидроизолационни материали с висока ефективност, но на достъпни цени, допитайте се до екипа на Ard.bg и разгледайте изгодните предложения.


Какво представлява течната хидроизолация


Течната гума обхваща широк клас хидроизолационни материали с гъста течна консистенция. В състава им могат да участват различни вещества, които придават хидрофобност на материала, както и някои други специфични свойства.


Те могат да бъдат на основата на синтетични смоли, полимерен каучук или други подобни материали с висока водоустойчивост.


За да се повиши еластичността на материала, което повишава и неговата устойчивост на опън и натиск, към състава му се добавят и най-различни видове пластификатори.

Материалът се изработва така, че да бъде устойчив и на ултравиолетови лъчи.


Ефективна ли е течната гума


Течната гума неслучайно е един от най-често избираните материали за изолация на всякакъв тип помещения. Тя осигурява надеждна защита дори в помещения с висока влажност като бани и балкони, освен това често се прилага при басейни.


Материалът може да бъде нанасян и върху всякакъв тип повърхности, включително бетон, керамика, дърво, шперплат и други. Тя може и да се използва върху вече съществуваща хидроизолация на места, където са се появили разкъсвания и е необходима поправка.


Течната хидроизолация има и забележително дълъг живот. Единственото, което е необходимо, е на всеки 10-15 години да полагате един нов освежаващ слой върху вече положения материал.


Според различния състав на видовете течна гума тя може да има и допълнителни свойства, които я определят като подходяща за даден тип употреба. Ако искате материалът да бъде наистина ефективен, следва да се съобразите с конкретните характеристики на продукта и доколко те са подходящи за условията при вашия обект.


В случай, че искате да повишите ефективността на хидроизолацията, можете да комбинирате течната гума с други хидроизолационни материали като мембрани, ленти и маншети. Добре е да осигурявате допълнителна защита в ъглите и критичните участъци като под хидроизолацията в течен вид подложите защитна лента.


Ако се нуждаете от насоки при избор на материали или повече информация относно тяхната употреба и ефективност, служителите на Ard.bg са насреща, за да отговорят на вашите въпроси.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш