Loading...

Социалната мрежа на България

dob4o

Претапицирането на столовете у дома е услуга, която в някои случаи може да е излишна, но друг път може да се окаже безкрайно полезна, особено ако имате стари качествени столове, които имат нужда от освежаване.


Ако имате комплект от онези едновремешни столове от масивно дърво (например ако са ви ги дали вашите родители, баба или дядо или пък сте си купили стари мебели от някой специализиран магазин), идеята да поддържате тази ценна мебел е много добро решение.


В този случай идеята да изберете нова тапицерия с подходящия десен може да вдъхне нов живот на вашата мебел и да направи дома ви едно по-добро място за живеене.


Изберете подходящия текстил


Задачата да изберете подходящия текстил може да се възложи на фирмата, която ще претапицира столовете, тъй като фирмите, които предлагат този тип услуги, много често имат близки контакти с търговци, предлагащи различни типове текстил.


Другата възможност, която имате, е да изберете търговец, който предлага качествен интериорен текстил (вижте в Daphne.bg) и да си подберете някаква материя и десен, които са по ваш вкус.


Заложете на естествени материали


Винаги е за предпочитане да си изберете някаква естествена материя, било то памук, лен или нещо подобно, тъй като естествените материи са много по-приятни на допир и притежават цял куп ценни качества.


Сред подходящите варианти са покупката на висококачествен интериорен текстил от памук и от лен. Това са материи, които са меки, удобни и приятни на допир, но също така могат да са и достатъчно здрави и лесни за поддръжка.


Какво количество плат ще ви е нужен за задачата


Ако предпочитате да си изберете текстила сами, трябва предварително да знаете със сигурност от какво количество ще се нуждаете. Поискайте от фирмата за претапициране да ви кажат колко текстил трябва да осигурите и едва след това купувайте.


Те ще изчислят с точност необходимото количество така, че да не се налага харчите излишни средства от джоба си за нещо, което в края на краищата може да се окаже напълно излишно или пък обратния вариант - да се окаже, че за някой от столовете не достига плат.

Мар 29 '23 · 0 коментари · Тагове: дафне, дрехи, магазин

Повечето собственици на градски къщи имат удоволствието да разполагат с далеч по-големи и удобни мазета, отколкото са в състояние да предложат дори и най-добре изградените жилищни кооперации.


Не е изненада, че с нарастващите цени на наемите, все по-често тези пространства се преустройват за живеене, особено ако мазата има по-скоро характер на сутерен и не е изцяло под земята.


Но макар и това да е съвсем реална възможност, а търсенето постоянно да се увеличава, все пак за постигането на подобна цел е добре да се започне с основно и задълбочено почистване.


Най-добре наемете професионалисти в почистването


Преди да поставите мебели в мазето и да решите да го отдадете под наем, започнете с това да наемете професионална компания за почистване, която да изхвърли всичко ненужно и да се справи с хаоса (вижте на SofDestroy.com).


Обяснете какво смятате да правите с помещението и настоявайте да се обърне внимание на всяко кътче и пролука, така  че да се гарантира, че вашето мазе е безупречно, без мръсотия и прах.


Важно е да се обърне внимание и с мухъла и плесените, ако има такива, а едва след това можете да помислите за измазване, тапети, нови мебели, ламинат и други подобни, които да превърнат мазата в дом.


Как да сме сигурни, че ще имаме наематели


Макар и за подобно нещо да не можете да сте напълно сигурни, все пак имайте предвид, че ако направите помещението като за себе си и му поставите разумен наем, то едва ли ще остане празно.


Освен чистота, опитайте се да осигурите на хората уют, като не забравяте все пак, че това е маза, а не нормален етаж или апартамент, което означава да не се самозабравяте с наема, който ще искате.


Може да се окаже, че професионалното почистване е доста рентабилно


Колкото и да звучи невероятно, в доста случаи за вас би могло да е по-рентабилно да наемете фирма за професионално почистване за мазето, отколкото да закупите всичко необходимо за случая.


Подобна задача изисква известно оборудване (например четки, парцали и маски), а също и предвиждане на разходи за консумативи (това са разходи за препарати, вода и други подобни).

Течната хидроизолация отдавна е заела първото място в класацията на хидроизолационните материали. Нейната ефективност е доказвана стотици пъти, освен това значително улеснява процеса по прилагане на защита срещу вода и влага.


След като можете да изберете опция, която е много по-лесна, достъпна, и същевременно ефективна, защо тогава бихте се замисляли за други варианти? Така разсъждават и стотиците потребители, които избират така наречената „течна гума“ пред други материали.


В случай, че търсите хидроизолационни материали с висока ефективност, но на достъпни цени, допитайте се до екипа на Ard.bg и разгледайте изгодните предложения.


Какво представлява течната хидроизолация


Течната гума обхваща широк клас хидроизолационни материали с гъста течна консистенция. В състава им могат да участват различни вещества, които придават хидрофобност на материала, както и някои други специфични свойства.


Те могат да бъдат на основата на синтетични смоли, полимерен каучук или други подобни материали с висока водоустойчивост.


За да се повиши еластичността на материала, което повишава и неговата устойчивост на опън и натиск, към състава му се добавят и най-различни видове пластификатори.

Материалът се изработва така, че да бъде устойчив и на ултравиолетови лъчи.


Ефективна ли е течната гума


Течната гума неслучайно е един от най-често избираните материали за изолация на всякакъв тип помещения. Тя осигурява надеждна защита дори в помещения с висока влажност като бани и балкони, освен това често се прилага при басейни.


Материалът може да бъде нанасян и върху всякакъв тип повърхности, включително бетон, керамика, дърво, шперплат и други. Тя може и да се използва върху вече съществуваща хидроизолация на места, където са се появили разкъсвания и е необходима поправка.


Течната хидроизолация има и забележително дълъг живот. Единственото, което е необходимо, е на всеки 10-15 години да полагате един нов освежаващ слой върху вече положения материал.


Според различния състав на видовете течна гума тя може да има и допълнителни свойства, които я определят като подходяща за даден тип употреба. Ако искате материалът да бъде наистина ефективен, следва да се съобразите с конкретните характеристики на продукта и доколко те са подходящи за условията при вашия обект.


В случай, че искате да повишите ефективността на хидроизолацията, можете да комбинирате течната гума с други хидроизолационни материали като мембрани, ленти и маншети. Добре е да осигурявате допълнителна защита в ъглите и критичните участъци като под хидроизолацията в течен вид подложите защитна лента.


Ако се нуждаете от насоки при избор на материали или повече информация относно тяхната употреба и ефективност, служителите на Ard.bg са насреща, за да отговорят на вашите въпроси.