Loading...

Социалната мрежа на България

dob4o

Лед осветлението е на българския пазар вече 20 години. От тогава до сега доста неща са се променили и основната причина за промените в цените и качеството, са по-добрите производствени процеси.


Всеки напредък в по-ефикасното производство на лед осветление, се отразяват позитивно на крайния потребител.


Днес онлайн магазини за лед осветление като 2r-bg.com могат да предложат на своите клиенти богата селекция от лед осветителни тела на отлично ниска цена.


Но това, което е наистина внушително е дълготрайността на новите лед осветителни тела. По техническа спецификация, лед осветлението може да трае с години без да мръдне или да намали интензитета и цвета на своето светене.


Как работи лед осветлението


Лед осветлението работи на принципа на светолдиодите, което са малки диодни и катодни платформи произведени от специфични материали.


Видът на химичния състав на тези материали определя цвета на светене, като разстоянието между тези диоди е невероятно малко, достатъчно за производството на електрична арка.

Това, което свети е изпарението на химичните съставки в катодно-анодната структура, като самото излъчване се определя от интензитета на електричния ток.


Бавното освобождаване и електрерозиране на катодите правят този вид технология особено трайна, още от самото начало.


Кое прави светлодиодите толкова трайни


Това, което всъщност прави новите лед осветителни тела толкова ефикасни, е фактът, че днес разбираме тази технология значително по-добре отколкото при нейното създаване.

Напредък в употребата на материали за направата на катодно-анодната структура в диода, позволява значително по-добра и ефикасна работа на самото осветително тяло.


Тъй като самата технология предразполага, в своята основа, към значително по-голяма енергоефективност, всеки напредък и усъвършенстване на диодите, просто удължава тяхната ефективност.

Изграждането на една такава технологична база, въз основата на елементарен механизъм, също така предполага доста бърз напредък.


Точно това се вижда в последните 20 години – създаването на всякакви видове лед осветление, от такива с променящи се цветове, до крушки направени да траят 10 години и повече.


Средното време за работа на една лед крушка от най-нисък клас, са две години, като много често те надминават този период на работа.


Добри аргументи в полза на новото лед осветление


Първоначалната причина в България това осветление да не стане масово предпочитано пред старите крушки, е понеже новото лед осветление беше скъпо.


Всички нови технологии са скъпи заради по-бавните процеси на производство. Днес обаче, една крушка с лед диоди струва почти толкова колкото обикновените крушки с жички.


Това означава, че повече и повече хора започват да предпочитат ефикасността и енергоспестовността на лед осветлението. Ако търсите наистина качествена селекция от всякакви видове лед осветление, то 2r-bg.com е правилното място за вас.

Ное 28 '22 · 0 коментари · Тагове: led, лед осветление, 2r-bg

Сигурно на много от вас се е случвало при наемане на автомобил да попаднат на кола, която не им допада. Причината може да е от всякакъв характер, но е напълно възможно да няма обективен мотив за това. Просто не всяка кола се усеща комфортно от всеки.

 

Въпросът е в това, дали е удачно да поискате да ви дадат друг автомобил, след като вече сте организирали и платили за возилото. Възниква и въпросът как стоят нещата с доплащането (тоест, плаща ли се допълнително) и ще коства ли нещо на служителите да направят замяната.

 

При големите фирми всичко е по-лесно

 

Ако наемате кола от голяма агенция за отдаване на коли под наем (вижте в SofiaRentACar.bg), подмяната на превозното средство обикновено не представлява никакъв проблем.

 

Единствената за вас пречка би могла да е нуждата да се плати допълнително за друг автомобил, ако цената за него съответно е по-висока. Това може да се случи често, особено ако при резервацията сте избрали най-бюджетната опция.

 

Въпреки това, ако возилото е взето на редовна цена, а друг автомобил от същия клас и цена е по-предпочитан от вас, замяната би трябвало да стане бързо, лесно и безпроблемно.

 

Кога подмяната на возилото може да бъде проблем

 

Подмяната на возилото може да бъде проблем, когато се налага да го наемете от определена локация, която не съвпада с офиса и паркинга на компанията.

 

Ако например сте пристигнало в София и искате да получите возилото някъде в района на летището, но офисът на компанията е в центъра на крада, съответно няма как да се случи размяната толкова лесно, което може да доведе до отказ.

 

Когато автомобилът е един и е докаран до удобна за вас локания, няма как да очаквате да получите друга кола в последния момент, дори и ако другите автомобили са на същите цени.

 

Друга ситуация, в която подмяната може да е проблем да подменят колата ви, това е ако сте избрали да наемете кола от малка фирма. Те често могат да са по-гъвкави в много други отношения, но когато се опре до избор на кола, обикновено изборът е много малък.

Като цяло, винаги е било много по-трудно да наемете кола с дебитна карта, отколкото с кредитна. Компаниите за коли под наем смятат дебитните карти за по-рискови и често несправедливо ги разглеждат като предупредителен знак за лоша кредитна история или ненадеждност на съответния клиент, без да се замислят, че много често това е въпрос на избор за много хора.

 

Компаниите за рент-а-кар също се притесняват, че дебитната карта може да бъде свързана с банкова сметка без достатъчно средства за покриване на неочаквано възникнали разходи, ако например автомобилът е повреден или върнат по-късно.

 

С две думи, дебитната карта предлага повече сигурност и удобства за нейния притежател, но не изглежда достатъчно сигурна в очите на фирмата за отдаване на коли под наем. Попитахме СпидиКарс за цените на колите под наем в София, както и за някои съвети и ето какво научихме:

 

Как най-често работят рент-а-кар фирмите

 

За да насърчат използването на кредитни карти, повечето компании за автомобили под наем принуждават притежателите на дебитни карти да прескачат редица изисквания и критерии преди да им дадат достъп до автомобил.

 

Те задържат (блокират) временно големи суми по банковите сметки на наемателя на колата. Сумата остава блокирана докато автомобилът не бъде върнат. След като колата бъде върната, компанията получава сумата, която иска за услугата, а след като се увери, че с колата всичко е наред, освобождава блокираните преди това средства.

 

Има и добри новини за шофьорите под 25 години. Макар че на хората под 25 години не се гледа като на особено желани клиенти, тъй като нямат много опит зад волана, все пак точно това е възрастовата група, която има най-голям шанс да получи автомобил без да има кредитна карта.

 

Как да наемете кола с дебитна карта

 

Ако наемете кола с дебитна карта, очаквайте проверка на кредитна проверка. Допълнителната сума от средства може да остане блокирана от рент-а-кар компанията в някои случаи до 3 месеца.  

 

Дебитните карти нямат същата защита на потребителите като кредитните карти за оспорване на плащанията. Кредитните карти поставят потребителя в по-силна позиция в случай, че не са съгласни с таксите, отколкото дебитните карти например.

 

Много кредитни карти осигуряват застрахователно покритие за щети по автомобил под наем, което дебитната карта няма. Ако наемателят иска защита срещу повреда на автомобил под наем, може да се наложи да го закупи отделно.

 

Компанията за коли под наем има пряк достъп до текущата сметка на дебитната карта след наемане, ако има предполагаеми щети и може да си получи парите на момента, дори и ако в реални условия потребителя няма вина.