Loading...

Социалната мрежа на България

Кога да поискаме друга кола от фирмата за рент-а-кар от блога на Dobri

Сигурно на много от вас се е случвало при наемане на автомобил да попаднат на кола, която не им допада. Причината може да е от всякакъв характер, но е напълно възможно да няма обективен мотив за това. Просто не всяка кола се усеща комфортно от всеки.

 

Въпросът е в това, дали е удачно да поискате да ви дадат друг автомобил, след като вече сте организирали и платили за возилото. Възниква и въпросът как стоят нещата с доплащането (тоест, плаща ли се допълнително) и ще коства ли нещо на служителите да направят замяната.

 

При големите фирми всичко е по-лесно

 

Ако наемате кола от голяма агенция за отдаване на коли под наем (вижте в SofiaRentACar.bg), подмяната на превозното средство обикновено не представлява никакъв проблем.

 

Единствената за вас пречка би могла да е нуждата да се плати допълнително за друг автомобил, ако цената за него съответно е по-висока. Това може да се случи често, особено ако при резервацията сте избрали най-бюджетната опция.

 

Въпреки това, ако возилото е взето на редовна цена, а друг автомобил от същия клас и цена е по-предпочитан от вас, замяната би трябвало да стане бързо, лесно и безпроблемно.

 

Кога подмяната на возилото може да бъде проблем

 

Подмяната на возилото може да бъде проблем, когато се налага да го наемете от определена локация, която не съвпада с офиса и паркинга на компанията.

 

Ако например сте пристигнало в София и искате да получите возилото някъде в района на летището, но офисът на компанията е в центъра на крада, съответно няма как да се случи размяната толкова лесно, което може да доведе до отказ.

 

Когато автомобилът е един и е докаран до удобна за вас локания, няма как да очаквате да получите друга кола в последния момент, дори и ако другите автомобили са на същите цени.

 

Друга ситуация, в която подмяната може да е проблем да подменят колата ви, това е ако сте избрали да наемете кола от малка фирма. Те често могат да са по-гъвкави в много други отношения, но когато се опре до избор на кола, обикновено изборът е много малък.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш