Loading...

Социалната мрежа на България

dob4o

Всички сме виждали от онзи стар тип мозайки, който е бил на мода през годините на соца. Едва ли има градско жилище от онова време, в което да не е поставен от този тип подово покритие.


Именно това, че много голяма част от хората асоциират този тип мозайка с онези времена, прави това покритие доста непривлекателно и неатрактивно за модерните хора, които искат жилището им да бъде в крак с новите тенденции.


Не е нужно къртене


Както повечето неща, които са създадени в онзи период, мозайката е безумно здрава и устойчива. Всъщност, тя е толкова издръжлива, че често на майсторите им трябват дни упорита работа за да успеят напълно да я изкъртят.


Според много специалисти, обаче, къртенето не е нужно в този случай. Мозайката е толкова здрава, че тя би могла да служи за една чудесна основа на вашия бъдещ проект, независимо какво искате да поставите върху нея.


Мозайката може да служи за основа на гранитогрес, теракот, паркет, ламинат и всичко друго, за което се сетите. Всъщност тя е не по-малко здрава дори от повърхността на самата плоча под нея.


Възможно е дори да я върнете към нов живот


Най-лесният вариант, за който може да се мисли в жилище с мозайка, всъщност дори не налага поставяне на плочки или нещо друго върху нея. С лекота можете да полирате мозайката до блясък и да я ползвате още много години.


Полираната мозайка (това се прави със специална технология) изглежда не по-зле и от най-съвременния и модерен гранитогрес или дори от класическите мраморни плочи, които много хора поставят в домовете си и които струват наистина цяло състояние.


Ако все пак решите да я изкъртите


Ако все пак решите да изкъртите мозайката в банята или коридора, знайте, че задачата не е много лесна. Този тип подови покрития са създавани така, че да бъдат вечни, поне в рамките на живота на сградата.


Къртенето в София би било голямо предизвикателство, ето защо е добре да намерите фирма, която има повече опит (вижте например Stroizone.com). Важно е, също така, да се спрете на професионалисти, които ще почистят и извозят отпадъците след това.

Яну 21 '22 · 0 коментари · Тагове: баня, къртене, кърти

Не е трудно човек да му направи впечатление, че все повече и повече в столицата на България се карат стари автомобили, които имат куп проблеми. Тези неприятности, които създават на околната среда (въздуха, който дишаме всички ние), са изключително много и не е никак добре това, че и децата ни растат в такава обстановка.


Реалността, обаче е такава и нещата не дават изглед да се оправят, че дори напротив – всеки се стреми да кара колкото се може по-дълго една и съща кола, която със сигурност вече е към края на житейския си път. Това означава, че моторното превозно средство е амортизирано, което от своя страна води до все по-големи неприятности и вреди с годините.


Задача и цел на Kolizascrap.com са да намали вредните емисии, отделяни във въздуха, което от една страна означава много работа и печалба за тях, но невидимите ползи (здраве, чист въздух и по-малко катастрофи) остават за вас като техни клиенти.


Всеки може сам да провери как върви статистиката на катастрофите и да разбере, че те са намалели с около 27% заради липса на стари коли. Посетете един от водещите онлайн лидери на пазара за изкупуване на коли за скрап в София!


Къде да научите актуалните цени на изкупуване на коли за скрап в София


Актуалните цени, на които можете да се договорите с пункт, предлагащ подобни услуги, можете да проверите в интернет. Там пише как се движат цените днес на материалите, които спокойно могат да се добият от една кола.


Вашата задача е да се доверите на онези, които ви мислят само и единствено доброто. Работата на пункта за коли за скрап и работещите в него хора е да се справят с вашите изисквания за бързо приемане на заявка, организиране на оглед до минути, както и най-важното – акуратна с актуалните цени сума, която да получите колкото се може по-бързо след качването на колата на репатрак на фирмата.


На кой специалист да се доверите спокойно


Както и по-рано ви бе споменато, Kolizascrap.com са онлайн портал, на който можете спокойно да изпратите запитване. То ще бъде огледано и прието веднага щом излезе такава възможност и до 30 минути след това фирмата има готовност да реагира възможно най-адекватно.


Идват с изцяло собствен репатрак, с който да вземат колата след като ви платят сумата, за която сте се разбрали на база оценката от огледа. Питайте компетентните служители за това по какви параметри оценяват автомобила ви, за да избегнете всякакви недоразумения.

Яну 20 '22 · 0 коментари · Тагове: автомобили, коли, скрап

Без бойлер няма удобство, освен ако не сте на ТЕЦ, в който случай и вие можете да имате полза от бойлери със серпентина за да спестите от сметките. Добре е да се каже, че тези бойлери предимно се използват за домове с налични алтернативни методи за загряване на водата, тоест котел или соларен колектор, които директно захранват бойлера с топла вода.


Методи за загряване на водата


Както загатнахме по-горе, тези бойлери могат да използват два основни метода за затопляне на водата чрез външен източник. Има и бойлери със серпентина, които също така позволяват нагряване на водата чрез електроснабден реултан, като най-често той се намиран а дъното, там откъдето студената вода влиза в съда.


Бойлери с една серпентина


Бойлерите с една серпентина могат да затоплят вода само от един източник, като той може да бъде или котел или соларен колектор. Има модели, които също разполагат с електрически начин на нагряване на водата, като най-често електричеството действа като второстепенен метод, в случаи, че първоначалния не е наличен.


Възможно е и двата метода да функционират едновременно, но е важно да се отбележи, че някои стари модели бойлери могат да работят само с един метод наведнъж. Подобни бойлери варират в своята вместимост, като често са в диапазона между 80 и 160 литра.


Бойлери с две серпентини


Бойлерите с две серпентини са от тези нагревателни съдове, които могат да черпят топла вода от два източника едновременно. Тези бойлери са с по-висока стойност и като цяло изискват повече конструкция и по-сериозна инфраструктура, за да работят на пълен капацитет.


Те често са висящи или такива за под, като по-големите обеми са изцяло за подово ползване – това са и битовите бойлери с най-голям обем, често достигат над 220 литра. Това означава, че не са толкова за апартаменти, въпреки, че и тези имат вариации с електрическо нагряване.


Бойлери със серпентини и нагряване на ток


Реално, най-универсалните бойлери са тези, които комбинират всички функции, тоест да имат както серпентина – две, така и да имат реултани на ток. Целта на тези бойлери е да дадат възможност на потребителя бързо и доста евтино да загрее голямо количество вода.


Толкова много инфраструктура и елементи в един съд правят вътрешния обем по-малък, за това или трябва съда да бъде с голяма вместимост, или да се задоволите с малко количество вода.


Какъвто и бойлер да изберете, можете да се насочите към Klimatici.bg, където експертите ще ви насочат в правилната посока и ще ви помогнат с избора, които е най-подходящ за вас.

Често изпадаме в положението да не знаем какъв подарък да изберем за свои близки, приятели и членове на семейството. Идеалният подарък трябва да бъде уникален, да носи послание, да влезе в употреба и разбира се - да бъде по джоба ни.


Изглежда почти невъзможно да съчетаем всичко това накуп, но всъщност положението не е толкова сложно. В Smeshkinadreshki.com можете да откриете огромен избор от невероятни идеи за подаръци, които да предложат решение за всеки повод.


Какво представляват тениските с послания


Тениските с послания идват при вас в огромно разнообразие от цветове и форми. От снежно бели до черни, мъжки, дамски и детски, те се предлагат в толкова голям избор от варианти, че човек в един момент остава с усещането, че закупеното от него е било лично и специално създадено за него.


Най-често обаче тениските са бели и имат класическа кройка, леко вталена при дамите. Обикновено лицевата страна е доминирана от щампа, която се изработва с много високо качество. Това позволява да се запази дрехата с отлична визия дори и след много изпирания.


За какви поводи е подходяща


Ще ви изненада колко голямо е разнообразието от поводи, които могат да намерят приложение върху тези висококачествени дрехи. Като се започне от Коледа, мине се през Нова година, именни дни, рождени дни и какви ли още не поводи, изборът е изключителен.


Предлагат се дори и дрехи с послания от типа на “Най-добрия дядо на света”, “Леля на годината” или “Аз обичам своята майка”. Това са дрехи, които могат да бъдат подарени по всякакъв повод.


Позволяват персонализация


Дрехите в редица случаи предлагат възможност за персонализация. Това означава, че на нея може да се изпише името на човека, за който тя е предназначена. Това най-малкото ще трогне онзи, на когото я подарявате, а за това дали дрехата ще се хареса, не берете грижа.

Всички предложения са изработени по начин, който е съобразен с вкуса на възможно най-много хора, така че да не остава възможност за това някой да остане разочарован.


От какво се правят тениските с послания


Тениските с надписи и щампи се изработват най-често от 100% чист памук с изключително високо качество. Има и още една възможност, която се предлага на някои модели, а именно да се избере дреха, която съдържа допълнително 5% еластан.


Ефектът на еластана е доста добре познат с това, че кара дрехата да приляга плътно по тялото на човека, с което я прави по-приятна и комфортна за носене. Разбира се, и двата варианта предлагат максимално удобство и супер качество.