Loading...

Социалната мрежа на България

Какво трябва да знаем за комбинираните бойлери със серпентина от блога на Dobri

Без бойлер няма удобство, освен ако не сте на ТЕЦ, в който случай и вие можете да имате полза от бойлери със серпентина за да спестите от сметките. Добре е да се каже, че тези бойлери предимно се използват за домове с налични алтернативни методи за загряване на водата, тоест котел или соларен колектор, които директно захранват бойлера с топла вода.


Методи за загряване на водата


Както загатнахме по-горе, тези бойлери могат да използват два основни метода за затопляне на водата чрез външен източник. Има и бойлери със серпентина, които също така позволяват нагряване на водата чрез електроснабден реултан, като най-често той се намиран а дъното, там откъдето студената вода влиза в съда.


Бойлери с една серпентина


Бойлерите с една серпентина могат да затоплят вода само от един източник, като той може да бъде или котел или соларен колектор. Има модели, които също разполагат с електрически начин на нагряване на водата, като най-често електричеството действа като второстепенен метод, в случаи, че първоначалния не е наличен.


Възможно е и двата метода да функционират едновременно, но е важно да се отбележи, че някои стари модели бойлери могат да работят само с един метод наведнъж. Подобни бойлери варират в своята вместимост, като често са в диапазона между 80 и 160 литра.


Бойлери с две серпентини


Бойлерите с две серпентини са от тези нагревателни съдове, които могат да черпят топла вода от два източника едновременно. Тези бойлери са с по-висока стойност и като цяло изискват повече конструкция и по-сериозна инфраструктура, за да работят на пълен капацитет.


Те често са висящи или такива за под, като по-големите обеми са изцяло за подово ползване – това са и битовите бойлери с най-голям обем, често достигат над 220 литра. Това означава, че не са толкова за апартаменти, въпреки, че и тези имат вариации с електрическо нагряване.


Бойлери със серпентини и нагряване на ток


Реално, най-универсалните бойлери са тези, които комбинират всички функции, тоест да имат както серпентина – две, така и да имат реултани на ток. Целта на тези бойлери е да дадат възможност на потребителя бързо и доста евтино да загрее голямо количество вода.


Толкова много инфраструктура и елементи в един съд правят вътрешния обем по-малък, за това или трябва съда да бъде с голяма вместимост, или да се задоволите с малко количество вода.


Какъвто и бойлер да изберете, можете да се насочите към Klimatici.bg, където експертите ще ви насочат в правилната посока и ще ви помогнат с избора, които е най-подходящ за вас.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш