Loading...

Социалната мрежа на България

dob4o

С напредването на възрастта нивата на калций могат да спаднат драстично и това е процес, който неминуемо би довел до спад на най-важните минерали в организма. Спор няма, че в човешкото тяло калцият се съдържа в над 99% почти и изцяло в костите и зъбите.

 

Приемът му в допълнение под формата на хранителна добавка ще доведе до по-здрави кости и зъби, а това със сигурност би довело до по-добър външен вид. При човешкия вид със сигурност има тенденция нивата на калция да спадат с времето – това, за което загатнахме още в първото изречение на настоящия текст.

 

Усвояването на калция може да варира, което е важна вметка. Вариациите в стойностите, с които се усвоява калция зависят най-вече от расата, пола и възрастта на човека, който го приема. При жените имаме по-голям риск от развитие на недостиг поради проста причина – с напредването на възрастта нивата на естроген намаляват, което влияе на доста неща.

 

Калций за превенция и защита при проблеми с косата

 

Да приемате калций под формата на хранителна добавка ще допринесе за повечето костни проблеми, които се зараждат още в тийнейджърските ни години. Поради евентуален недостиг на минерала, хората, които са над 40-годишна възраст могат да загубят около 0.5-1% от косата си всяка година. Този проблем може да се реши още в зародиш, ако се приемат редовно хранителни добавки.

 

При мъжете проблемите могат да се проявят някое и друго десетилетие по-рано, отколкото при жените. Този факт не трябва да предизвиква паника, защото калцият се комбинира добре с витамин D, така че тази колаборация намалява загубата на костна и космена плътност.

 

Калцият е полезен при отслабване?!

 

Доказано е, че хората с дефицит на калций в телата си, са склонни да напълняват много повече и много по-устойчиво, отколкото хората от различни възрасти, които нямат подобен недостиг. Тази група от хора с недостиг на калций могат да имат и по-висок индекс на телесна маса. Наднорменото тегло също е често срещана гледка при липса на елементи, какъвто е калцият.

 

Калцият е полезен при високо кръвно налягане и холестерол

 

Приемът на калций под формата на хранителна добавка може да ви доведе до намаляване на холестерола – враг номер едно при много хора. Приемът на минерал самостоятелно, обаче трудно ще ви доведе до реални промени.

 

По-скоро колаборация между няколко витамина и минерала може да ви доведе до благоприятни и осезаеми ефекти за организма.

 

Доверете се на експертите в този бранш – Workout.bg са хората, които наистина знаят как да променят тялото ви!

Ное 20 '23 · 0 коментари · Тагове: добавки, здраве, спорт