Loading...

Социалната мрежа на България

Претапициране на столове - заслужава ли си и как да го направим от блога на Dobri

Претапицирането на столовете у дома е услуга, която в някои случаи може да е излишна, но друг път може да се окаже безкрайно полезна, особено ако имате стари качествени столове, които имат нужда от освежаване.


Ако имате комплект от онези едновремешни столове от масивно дърво (например ако са ви ги дали вашите родители, баба или дядо или пък сте си купили стари мебели от някой специализиран магазин), идеята да поддържате тази ценна мебел е много добро решение.


В този случай идеята да изберете нова тапицерия с подходящия десен може да вдъхне нов живот на вашата мебел и да направи дома ви едно по-добро място за живеене.


Изберете подходящия текстил


Задачата да изберете подходящия текстил може да се възложи на фирмата, която ще претапицира столовете, тъй като фирмите, които предлагат този тип услуги, много често имат близки контакти с търговци, предлагащи различни типове текстил.


Другата възможност, която имате, е да изберете търговец, който предлага качествен интериорен текстил (вижте в Daphne.bg) и да си подберете някаква материя и десен, които са по ваш вкус.


Заложете на естествени материали


Винаги е за предпочитане да си изберете някаква естествена материя, било то памук, лен или нещо подобно, тъй като естествените материи са много по-приятни на допир и притежават цял куп ценни качества.


Сред подходящите варианти са покупката на висококачествен интериорен текстил от памук и от лен. Това са материи, които са меки, удобни и приятни на допир, но също така могат да са и достатъчно здрави и лесни за поддръжка.


Какво количество плат ще ви е нужен за задачата


Ако предпочитате да си изберете текстила сами, трябва предварително да знаете със сигурност от какво количество ще се нуждаете. Поискайте от фирмата за претапициране да ви кажат колко текстил трябва да осигурите и едва след това купувайте.


Те ще изчислят с точност необходимото количество така, че да не се налага харчите излишни средства от джоба си за нещо, което в края на краищата може да се окаже напълно излишно или пък обратния вариант - да се окаже, че за някой от столовете не достига плат.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш