Loading...

Социалната мрежа на България

Искате да печелите от мазето си? Започнете с основно почистване! от блога на Dobri

Повечето собственици на градски къщи имат удоволствието да разполагат с далеч по-големи и удобни мазета, отколкото са в състояние да предложат дори и най-добре изградените жилищни кооперации.


Не е изненада, че с нарастващите цени на наемите, все по-често тези пространства се преустройват за живеене, особено ако мазата има по-скоро характер на сутерен и не е изцяло под земята.


Но макар и това да е съвсем реална възможност, а търсенето постоянно да се увеличава, все пак за постигането на подобна цел е добре да се започне с основно и задълбочено почистване.


Най-добре наемете професионалисти в почистването


Преди да поставите мебели в мазето и да решите да го отдадете под наем, започнете с това да наемете професионална компания за почистване, която да изхвърли всичко ненужно и да се справи с хаоса (вижте на SofDestroy.com).


Обяснете какво смятате да правите с помещението и настоявайте да се обърне внимание на всяко кътче и пролука, така  че да се гарантира, че вашето мазе е безупречно, без мръсотия и прах.


Важно е да се обърне внимание и с мухъла и плесените, ако има такива, а едва след това можете да помислите за измазване, тапети, нови мебели, ламинат и други подобни, които да превърнат мазата в дом.


Как да сме сигурни, че ще имаме наематели


Макар и за подобно нещо да не можете да сте напълно сигурни, все пак имайте предвид, че ако направите помещението като за себе си и му поставите разумен наем, то едва ли ще остане празно.


Освен чистота, опитайте се да осигурите на хората уют, като не забравяте все пак, че това е маза, а не нормален етаж или апартамент, което означава да не се самозабравяте с наема, който ще искате.


Може да се окаже, че професионалното почистване е доста рентабилно


Колкото и да звучи невероятно, в доста случаи за вас би могло да е по-рентабилно да наемете фирма за професионално почистване за мазето, отколкото да закупите всичко необходимо за случая.


Подобна задача изисква известно оборудване (например четки, парцали и маски), а също и предвиждане на разходи за консумативи (това са разходи за препарати, вода и други подобни).


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш