Loading...

Социалната мрежа на България

Какво трябва да знаем за бащинството от блога на Dobri

Статистиката показва, че през изминалите няколко години 60% от сключените в страната ни бракове завършват с развод. Натъжени от случващото се, то ние ви съобщаваме, че е от ключова необходимост да почерпите предварително информация, която да ви накара да се чувствате по-уверени и знаещи си правата.


Това въобще не значи, че след като сключите брак с мъжа на живота си и създадете наследници, то ще стигнете до този момент, в който взаимоотношенията ви ще бъдат на изчерпване. И все пак не смятаме, че има нещо неразумно в това да почерпите нужната информация от достоверен източник.


В тази статия ще обхванем въпроса на дълго и на широко, като основната ни цел е да разгърнем пред вас въпроса пълноценно и да погледнем върху него от всичките му страни.

Ако ли обаче сте в ситуация, в която ви предстои да уреждате бащинство, то нашият съвет е да не се доверявате единствено на написаното в редовете по-долу, а да се допитате до истински професионалисти, каквито са юристите от адвокатската къща SBKLaw.bg. Там ще попаднете на хора с име, авторитет и богат опит, съдействащи за разрешаването на всеки сравнително заплетен казус.


Бащата, подобно на майката, има права върху своите наследници, без значение дали отношенията между възрастните са се изчерпали или имат някакви други въпроси за уреждане. Моментът, в който се стигне до разтрогването на брака, то всеки се опитва да постъпи разумно и адекватно, така че нещата да се подредят в полза и на двамата съпрузи.


Що се касае за това какво трябва да разбираме под дело за бащинство, то следва да споделим, че става въпрос за оспорване на презумптивно бащинство и внасяне на иска за установяване на произхода от бащата. При първият случай става въпрос за дете, което се ражда по време на брака. Същото това дете обаче не е заченато от съпруга, но той се вписва като негов баща. При вторият случай се говори за дете, което не е родено п овреме на брак и не бива припознато. Тогава следва да бъде установено кой е бащата по съдебен път.


Нека разгледаме първият случай, в който детето е изродено по времетраенето на брака или 300 дни след това, тогава е възможно да се оспорва реалния баща или по-точно бащинството, както от майката и бащата, така и от детето. Този иск обаче може да бъде оспорван и от следващия съпруг, ако детето е родено по време на втория брак.


Както става ясно, бащинството не е никак лесен казус, който следва да бъде разгадан. Обикновено хората, изпаднали в подобна ситуация, се нуждаят от съдействието на професионален адвокат, на който да могат да гласуват доверие.


Надяваме се да сме ви били полезни и информацията, която споделихме с вас, да успее да ви насочи към вземане на правилното решение за наемането на добър бракоразводен адвокат в София от кантора SBKLaw.bgВинаги може да разчитате на тях в случай на нужда от съдействие!


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш