Loading...

Социалната мрежа на България

Нужна ли е декларация на ЮЛ без дейност от блога на Dobri

Много голяма част от хората в България си мислят, че щом веднъж регистрират фирма, представили са еднократно документи в съответните институции, то всичко е наред и фирмата е завинаги обезпечена по отношение на документацията. Това, обаче, е един мираж и ако беше в действителност реално, то всичко щеше да е далеч по- лесно.

 

Още от ранна възраст, човек разбира, че има определени различия между юридически и физически лица. Естествено, пълното различие се знае само от онези, които наистина имат нужда да го носят със себе си като информация.

 

Най-често тези хора са счетоводителите, които се грижат за документалната изрядност на фирмите, чийто собственици са клиентите на къщите за подобен вид услуги. Няма спор, че с счетоводни фирми като Acc-ConsultCo.com вие можете да се чувствате далеч по-спокойни.

 

Регистрацията – добре, ами дейността

 

Адски често срещан сценарий е този, в който фирмата се регистрира в даден момент от годината и до нейния край тя така и не стартира дейност, свързана с нейното предназначение. Нещо повече – хората се занимават с куп документи, които по никакъв начин не носят каквато и да е печалба, а дори напротив.

 

Единственото нещо, което се случва с човека, който току-що си е регистрирал фирма, е загубата на време. Възможен вариант е този, в който вие се свързвате със счетоводна фирма, която поема пълен контрол относно вашите документации и други видове движения около предприятието, което наскоро сте регистрирали.

 

Кому е нужен подобен вид регистрация

 

Истината е, че това, че вашата фирма не изпълнява дейност, в никакъв случай не означава, че вие нямате каквито и да са били ангажименти към държавните институции. Най-често стари фирми се сблъскват с това, че натрупват сериозни санкции докато са били без дейност, но никой не е алармирал за това.

 

Ако все още не сте наясно с това защо да се обозначите пред държавата като фирма без дейност - подавате декларация, както и вие трябва да имате предвид това, че подобен статут ви носи правото да не плащате такси и задължения, които иначе би се наложило да заплатите. По-лошото идва тогава, когато изведнъж решите да възобновите дейност.

 

Ако преди това не сте променили статуса си на фирма без дейност, вие ще трябва да погасявате задължения, които на практика са излишни. Бъдете сигурни, че спазвате това изискване, защото в противен случай ще плащате пари, които дължите изцяло заради нехайството си.

 

Ако не ви е ясно защо е нужно да промените статуса си на фирма без дейност, то винаги бихте могли да се обърнете към професионална счетоводна къща като Acc-ConsultCo.com.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш