Loading...

Социалната мрежа на България

Цистит и бременност от блога на Dobri


Често жените се оплакват от цистит, който възпалява пикочните пътища, причинено от бактерии, проникнали там през късия канал на пикочните пътища. Най-уязвими са бременните жени. Проблем ли е хроничният цистит при бременност? Има ли алтернативно лечение на антибиотичното лечение по време на бременност? Може ли един цистит да попречи на нормално раждане? Сигурно това са най-често срещаните въпроси относно това инфекциозно заболяване по време на бременност.

 

Истината е, че хроничният цистит е доста често срещано оплакване по време на бременност. И като се има предвид състоянието на бременната жена, че носи нов живот, лечението му винаги трябва да е съобразено с микробиологичните резултати от посявка на урина. Единствено и само тежките форми на цистит могат да бъдат пречка за нормално раждане.

 

Що се отнася до алтернативното лечение на цистит, то има няколко доказали се билкови смеси, които могат вътрешно да помогнат на пикочните пътища да се изчистят от инфекцията. Най-важното е да ходите често до тоалетната. Също така може да разчитате на Колактив 3 - Коластра на Аквасорс и на други суперхрани и пробиотици.

 

Билкови смеси при цистит

 

  • Смесете по 50 грама от листа и цветове на изтравниче, зайча стъпка заедно с корените, листа от медуница, листа от мечо грозде, царевична трева и пача трева. Към 3 с. л. от сместа добавете по 1 с. л. счукани на ситно ленено и конопено семе. След като приготвите сместа я запарете в 700 мл вряла вода. След това я сложете на огъня да поври около 20 минути на тих огън. Прецедете след изстиване. Пийте по три пъти на ден по чаша преди ядене.

 

  • Вземете равни количества от билките бял равнец, арника и стръкове камшик. На 250 мл. вода отговаря една с.л. билкова смес. Оставете да ври 5 минути. След това да кисне един час. Готовата отвара се прецежда и се пие по една чаша, най-добре вечер след вечеря.

 

  • Кипва се една бира и към нея се прибавят няколко стръка нарязан на едро магданоз. След като поври няколко минути се оставя да изстине. Сместа се пие топла.

Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш