Loading...

Социалната мрежа на България

Тол такси - за кого ще важат от блога на Dobri

Темата с въвеждането на електронната тол система напоследък започва да се превръща във все по-обсъждана. Прави ни засилено впечатление, че огромен процент от гражданите се интересуват за промените, които предстоят а бъдат въведени, независим от това дали ги засяга пряко или не. Като, че ли българският народ сме свикнали да негодуваме срещу всичко ново и непознато, изпречило се на хоризонта ни.


В природата ни е да протестираме и, като, че ли, сме настроени единствено за негативни последици.


Считаме, че въвеждането на тази система има една далеч по-различна цел, която по никакъв начин не е обвързана с отмъкването на средства от джобовете на свободните граждани на територията на страната ни. Основната идея да бъде въведена подобна система е тя да участва в поддържането и развитието на инфраструктурата ни.


За всички ни е ясно, че пътищата, независимо от това колко често биват ремонтирани, то те се амортизират рано или късно. Много от гражданите протестират, че лошите пътища са резултат от използването на некачествени материали в процес на изграждане. Ние ви гарантираме, че не това е причината да се стига до тук, а постоянното преминаване на тежкотоварни камиони, които са тировете с максимална маса над 3,5 тона.


В текста по –долу ще се постараем да ви изложим достоверна информация, която искрено се надяваме да успокои читателите колкото се може повече, така че в един момент той да погледне оптимистично на промените, очакващи да бъдат въведени в най-скоро време.


Какво трябва да знаете за тол таксите – за кого ще важат и как ще бъдат определяни


Дори и да не сте пряко засегнати от тол системата, то няма нищо лошо в това да се информирате навреме, така че да бъдете наясно с промените. Тол таксите, както стана ясно преди известно време, ще важат единствено за шофьорите на тежкотоварни средства, каквито са камионите. Всички останали собственици на автомобили и ППС под 3,5 тона няма да дължат нищо на държавата.


Ако сте шофьор на камион, то добре е да знаете, че ще се появи една от най-новите технологии, непозната за гражданите у нас. Става въпрос за специално проектирано бордово устройство, което е плод на най-ново поколение. Таксуването ще бъде в реално време и ще заплащате единствено за:


  • Екологичните характеристики на ППС;
  • Брутното тегло;
  • Броят на осите;
  • Какъв клас е пътят, по който ще се движи ППС;
  • Изминатото разстояние.


Надяваме се да сме ви били полезни и да сме успели да отговорим на някой от най-важните въпроси, вълнуващи съвременния човек. Повече информация може да получите в https://tollpass.bg/, където редовно се публикуват актуални новини.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш