Loading...

Социалната мрежа на България

Какви документи са нужни, за да си наемеш автомобил от блога на Dobri

В живота на човек му се налага да прави всякакви неща, за които реално не е подготвен. Някои от тези ситуации изискват да сме въоръжени с точния тип автомобил.


На помощ в тези случаи идват рент-а-кар фирмите като SpeedyCars.eu със своето разнообразие от най-различни видове автомобили, които ще бъдат верен съюзник във вашето начинание – каквото и да е то.


Документи за наемане на автомобил


Изниква въпросът, обаче за какви чисто административни процедури трябва да се подготвим преди да грабнем ключовете за наетия автомобил. Днес ще хвърлим поглед именно върху това какви документи трябва да подадем, за да може всичко да е легално и прозрачно.


Български документ за правоспособност


Тук всичко зависи от политиката на фирмата, защото понякога вместо една, от водача се изисква да има книжка от две години, за да наеме моторно превозно средство. Предимството на това, че България е в Европейския съюз, е, че с български документ за правоспособност, можете да управлявате наето МПС на територията на всички страни-членки на ЕС.


Важна подробност е тази, че извън границите на ЕС, може да се нуждаете от наличие на международен документ за управление на МПС. Също така, съветът на специалистите в сферата е да се провери задължително валидността на вашата книжка преди заминаване където и да е извън България.


Документ за самоличност


Когато използвате услуга на рент-а-кар фирма задължително трябва да представите и документ за самоличност. Данните от личната карта ще бъдат пренесени в договора между вас и фирмата, от която наемате превозното средство.


Реално, с най-голяма важност тук е постоянният ви адрес. Фирмата, от която ще наемате, трябва да е информирана за този адрес, на който можете със сигурност да бъдете намерени при нужда.


Разплащателна карта


В някои фирми е задължително да се плаща с дебитна или кредитна карта. Това е така, за да може по-лесно да се извадят данни за самото плащане на сумата, която е постъпила във фирмената хазна.


Тук вие като клиент също имате известни ползи, защото ще можете да докажете лесно, че реално парите са дошли именно от вас. За целта, единственото условие е имената на основният шофьор и на картодържателя да съвпадат.


Документи на допълнителни шофьори (ако има такива)


Ако тръгвате на дълъг път, например, в името на безопасността е добре да има кой да ви смени, когато се изморите зад волана. Това, обаче би могло да се случи само ако предоставите горепосочените документи и на останалите шофьори, които ще карат наетия автомобил.


Така те също ще отключат правото да карат МПС-то.


Е, вече знаете какви документи са ви нужни. Запознати сте с подробностите, а сега остава да се свържете със SpeedyCars.eu и да наемете онзи автомобил, който ще ви бъде най-полезен в зависимост от вашите нужди.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш