Loading...

Социалната мрежа на България

Счетоводни услуги за НПО - какво представляват от блога на Dobri

Неправителствените организации в България имат особен юридически статут на организации с нестопанска цел. Те са тясно свързвани с развитието на различни отрасли и дейност, от социална до строго икономическа, често разчитащи на постъпления от доброжелатели и дарители подкрепящи каузата на дадена организация.

 

Как една счетоводна кантора помага на НПО да привлича повече дарители?

 

Дейността на едно НПО може да бъде строго специфична, изискваща множество специалисти, чиято работа бива спонсорирана от доброжелатели емоционално инвестирани в каузата на организацията. За тази цел, обаче, е нужно конкретна прозрачност на дейността, за да могат хората по-лесно да се доверят на дейността на едно НПО.

 

Това един човек да се довери на организация изисква инвестиция в едно правилно и коректно управляване, не само на дейността, но и на финансите на дадената организация. Разбира се, фокусът там е извършването на дадена социална или икономическа дейност, много често с образователна цел, чиято успеваемост зависи от много фактори – често качеството на самия екип.

 

Но тази дейност е невъзможна без постоянни постъпления на финансиране от страна на граждани или други организации. Поради наличието на множество НПО-та в България, е важно вие да се стремите към финансова прозрачност, а това може да се случи само с установена система за отчет.

 

Тук идва и работата на счетоводни кантори като Contract.bg, които не само могат да ви предоставят такава отчетна система, но и могат да ви помогнат за оптимизиране на дадени финанси. Образователната дейност рядко е доходоносна, за това е нужен постоянен поток от доброжелатели, които биха дарили пари само ако имат вяра във вашата дейност и кауза.

 

Един от начините да постигнете такъв вид доверие, е ако вашата кауза, и начинът по който се отчитате към вашите инвеститори, са добре представени. Отделянето на ресурси за такъв отчет изисква специализация, която много НПО-та нямат, за това и се доверяват на професионалисти като Contract.bg.

 

Правилна политика за управление на финансите

 

Тъй като финансите са това, което правят дейността на едно НПО възможни, то доброто управление на тези ресурси може да са разликата между успех и провал на дадена кауза. Поддържането на подобна политика е един от начините за привличане на доброжелатели и инвеститори, тъй като така могат да се доверят, че техните дарения се използват коректно.

 

Само една добра счетоводна кантора може да ви помогне за счетоводството на НПО и изграждането на подробни финансови отчети към инвеститори и други участници. Не изпускайте възможността да повлияете животите на хората с добро, заради лошо изготвен финансов отчет – доверете се на експертите още днес и създайте новото бъдеще на едно младо поколение.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш