Loading...

Социалната мрежа на България

Дания – 5 причини да я посетим от блога на Dobri

Разположена между Скандинавия и Германия и разделяща Северно от Балтийско море, Дания рядко бива възприемана като страна за прекарване на лятната почивка. Това обаче е един изключителен пропуск, тъй като страната разполага с наистина изключителни природни дадености, а една ваканция там може да ви донесе незабравими моменти.


Времето


Може и да ви се струва странно да се изтъква климата на Дания като причина за почивка в тази страна, но само помислете. Когато в България термометрите доближат 40 градуса и човек търси всеки възможен начин да се разхлади, в Дания термометрите достигат 23 - 25 градуса.

Това означава, че страната предлага едни изключително добри условия за почивка и дълги разходки, които да напомнят на времето в България през месец май. Със сигурност няма да ви бъде студено, а по-скоро ще почувствате изключителния комфорт на местното време.


При тези температури ще почувствате прилив на енергия, настроение и сили, като неизменно ще останете изненадани колко много неща могат да се правят навън. Освен това, приятният леко разхлаждащ ветрец ще направи лятото още по-приятно.


Плажовете


Най-вероятно никога не сте възприемали Дания като дестинация за плаж, но ако посетите страната поне веднъж в разгара на лятото, това определено ще се промени. Освен че от юни до август Дания предлага превъзходно време, страната е известна с изключителните си плажове.


Те никога не са толкова пренаселени, колкото е родното Черноморие, а за сметка на това са по-просторни и пясъкът е златист и нежен. Водата е освежаваща, като в разгара на лятото тя става малко над 20 градуса.


Каране на велосипед


Най-хубавото нещо, което можете да направите в Дания, особено ако сте почитатели на това занимание, неизменно е карането на велосипед. Страната има равнинен релеф, който ще ви позволи да се възползвате максимално от тази своя страст.


В съчетание с добрата организация на движение и отличните условия, които се дават за велосипедистите, това означава, че ще можете да прекарате дълги часове и да обиколите множество места докато сте сред природата.


Копенхаген


Най-големият град и съответно мястото с най-много забележителности в Дания е столицата Копенхаген. Тя предлага многобройни начини да прекарате времето си пълноценно.

Посещение на дворци, ботанически градини и паркове, площади, музеи и какво ли още не ще изпълни вашата почивка в Дания със смисъл и емоции. Сред задължителните спирки в града е статуята на Малката русалка, която се намира покрай бреговете на датската столица.


Леголенд


Извън Копенхаген най-голямата забележителност на Дания е паркът Леголенд. Тук се забавлявате до насита не само децата, но също така и голяма част от възрастните, които са запазили поне частица от детското в себе си.


Паркът предлага всякакви атракции, сред които е и влакче на ужасите, от което дори и не малка част от възрастните имат респект заради маневрите и скоростта, които са му присъщи.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш