Loading...

Социалната мрежа на България

Защо е задължително да имаме конвектор в баня от блога на Dobri

Конвекторните печки и отоплителни тела са едно от най-често срещаните видове продукти на пазара, по форумите и други подобни места за дискусии. Това е така защото много хора се чудят дали да не си вземат такъв – с експертните съвети от Eclima.bg, днес ще ви убедим защо всеки дом трябва да има поне един конвектор за баня.


Какво представлява конвектора


Конвектора е вид нагревателно и отоплително тяло, което използва естествените закони на природата, за да повиши температурата в едно помещение. За тези, които не са наясно, конвекцията е процеса на температурно разширение и свиване на газовете, което предизвиква раздвижване на въздуха – топлото отива нагоре, студеното отива надолу.


Точно това движение на въздушните маси и тази циркулация на въздух между топли и студени състояния, прави конвектора толкова добър избор за затопляне на една баня. Самата технология е доста семпла и като цяло не изисква особено много електроенергия, за да се постигне затопляне на помещението.


Реално, той просто нагрява реултани, които се намират в центъра на самия уред, като горната и долната част са отворени, покрити само една малка решетка. Тази решетка предотвратява попадането на неща върху горещите реултани, но за сметка на това не пречи на въздуха и неговото свободно движение.


Подобни уреди имат приложение на много места, но едно от най-приятните места се намира в банята. Студените плочки и влагата могат да превърнат банята в едно доста неприятно място през зимата и точно в тези моменти бихте се радвали, че имате енергоспестяващи конвектори за баня.


Защо е задължителен за всяко домакинство


Онова нещо, което прави конвекторите задължителни за домакинството, е когато малките деца започнат да изпитват студ рано сутрин. Ако не сте на ТЕЦ и нямате парно, или сте само на ток, инсталирането на конкветор към стената в банята, може да превърне една студена и неприятна стая в едно значително по-удобно пространство.


Друго огромно значение има и енергията, която се харчи през деня или само сутринта. Конкветора загрява бързо и реално изисква малко време, за да започне своята работа над студенината в помещението.


Можете за доста кратко време да усетите разликата между студените пластове и реално да разберете защо толкова много хора ги избират не само за спалнята, но и за банята към нея.


Как да намерите най-добрите конвектори


Както загатнахме по-горе, едно от доверените места из българския интернет, от където можете да си купите конвектори за баня е Eclima.bg. Те разполагат с богато разнообразие в различни ценови диапазони, функции, дизайни, размери и мощности – не пропускайте възможността да се насладите на меката топлина на конвектора.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш