Loading...

Социалната мрежа на България

Ползите от заваряването и рисковете, които крие от блога на Dobri

Основното и най-важно предназначение на заваряването е да скрепи два елемента в едно цяло, създавайки между тях здрава и неразрушима връзка, която да не може да бъде нарушено от външно влияние.


Макар че има и други начини за скрепяване, заваряването се използва тогава, когато при никакви обстоятелства двата елемента не бива да се отделят един от друг (ако търсите качествени инструменти за заваряване, разгледайте на HomeTools.bg).


Къде е най-широко приложимо заваряването


Заваряването е неделима част от производството на най-различни индустриални произведения, като се използва в различни области на конструирането и ремонтирането на автомобили, уреди за бита, плавателни и летателни апарати.


То се използва изключително широко и в строително ремонтните дейности, при свързване на арматури и за какво ли още не. Без него е немислимо строителството на по-високи сгради.


Трябва да се каже, че без помощта на заваряването няма как успешно да се получат много от добре познатите ни технически постижения, които в наши дни приемаме за даденост и правят живота ни много по-лек и приятен.


Рисковано ли е заваряването и каква е опасността от него


Заваряването е в състояние да предизвика мощни ултравиолетови и инфрачервени лъчения, поради което заварчиците винаги са изложени на известни рискове за здравето, особено що се касае за очите.


В резултат от това, те трябва да носят предпазни маски, покриващи цялото лице и главата, както и очила, които да не допускат преминаването на вредните излъчвания.


Тези предпазни средства имат за цел да намалят опасността до пренебрежимо малки размери, макар че известен риск винаги съществува.


Но това не е единствената опасност. Винаги съществува и риск от това нажежени частици да изхвърчат настрани, поради което е добре да бъде покрита колкото се може по-голяма част от тялото.


Освен това, има и известен риск нещо наоколо да се възпламени в резултат от изхвърчащите частици, ето защо при заваряване трябва да се вземат всички предпазни мерки.


Заваряването трябва да се извършва само от професионалисти


Тъй като заваряването носи рискове за здравето, то трябва да се практикува единствено от професионалисти. Защитното облекло не е достатъчно ако не знаете какво точно правите с електрожена.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш