Loading...

Социалната мрежа на България

Пудрите - универсален грим от блога на KeNguru


 Едно от основните изисквания е употребата на подходяща пудра. Тя коригира основния цвят на кожата, подобрява тена, замаскира порите по носа и челото. А силно парфюмираната пудра може да замести дори тоалетната вода. Това е основното средство, което професионалистите гримьори винаги използват. Чрез оранжевата, розовата или леко виолетовата пудра може да се коригира прекалено жълтеникавото или неприятно зачервеното лице. През лятото се препоръчват кафявите пудри, наподобяващи и допълващи слънчевия загар. Характерно за пудрите за тяло е, че са силно ароматизирани, а тези за крака съдържат успокоителни и дезодориращи съставки. За нанасяне на пудрите се използват четки от пух, памук и др., а при по-груба и замърсена кожа и четка с по-твърд косъм. Добрият и красив тен невинаги е дар от природата и затова много жени полагат усилия да го постигнат именно чрез пудрата. Тя е едно от основните средства и неслучайно преди столетия е била използвана и от суетните мъже. Днес нейните съставки са подобрени съществено, така че тя не само да предпазва, но и подхранва кожата. Съставките са следните: каолин, талк, козметично масло, филтър, оцветители и гланц.



Пудри за лице: Те трябва да бъдат съобразени с основния и естествен тен на лицето. Най-подходяща е прозрачната пудра, защото не съдържа оцветители и подхожда на всеки цвят на кожата. Но оцветените пудри или многоцветните са така качествени, че придават една естествена оцветеност. Блестящата пудра не се препоръчва през деня, а само за вечерно, официално гримиране.


Компактни пудри: С тяхна помощ се тушират лъщящият нос и чело. Преди да я нанесете, попийте потта с хавлиена кърпа.

Пудри за тяло: На прах или в пресовано състояние, те имат един и същ ефект. Обикновено са ароматизирани, попиват потта, но не са истински заместители на дезодорантите. 


Статията е писана специално за www.dnevniche.com

Автор: Петър Донев


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш