Loading...

Социалната мрежа на България

sapa84

Дами на колко от вас ви се е случвало, докато се лакирате и изведнъж шишенцето с лак е на пода и се е разляло върху килима. Наистина червения лак изглежда невероятно върху ноктите, но не го смятате за толкова невероятен, когато се е разлял върху килима у дома. Въпреки това знаем, че аварийни ситуации се случват, но трябва да се приготвим да действаме бързо.

Няма жена на света, която да се лакира и поне веднъж да не е изцапала с лак я някоя мебел, дреха или както става на въпрос в нашия случай килим, под. Всяко едно нещо може да бъде почистено, ако човек реагира на време, използва правилните препарати и има нужното търпение. Търпението е  много ценно, за да не действа човек нервно в ситуацията и да претупа работата. Определено всяко едно почистване на килим има нужда от доза търпение. За щастие лака за нокти може бързо и лесно да бъде заличен от килими, когато знаеш как.

7 стъпки при премахването на лак за нокти от килим
  1. Почистването на петното от лак за нокти започва с попиването му, доколкото е възможно с стара ненужна кърпа. При самото попиване трябва да бъдете внимателни, за да избегнете разпространението на петното върху килима. В този случай се забраняват всички кръгови и реки движения, бъдете внимателни и търпеливи.
  2. Използвайте тъп метал като например края на някоя лъжица и отстранете, доколкото е възможно остатъците от лака за нокти от килима. Като не натискате, за да не навлезе лака в основата на килима, а и да не повредите самите влакна на килима.
  3. Време е за съществената част от нашата операция. Потопете края на бял памучен плат в ацетон или лакочистител. Имайте нужното търпение и бавно започнете да третирате петно от лак. Трябва да сте много внимателни при употребата на лакочистителя и ацетона, използвайте ги пестеливо, защото използването на твърде голямо количество от тях може да повреди сериозно килима и петното от лак по него да е само един малък проблем. Освен това не забравяйте да отворите и да проветрите помещението, както и да използвате ръкавици.
  4. Вземете нова кърпа и попийте от петното след като сте го третирали с ацетон или лакочистителя.
  5. Напълнете един пулвелизатор с вода като добавите една супена лъжица белина, даже ако имате под ръка кислородна белина е най-добре. Препоръчвам използването на кислородна белина, защото тя щади цветовете и тъканите.
  6. Напръскайте остатъка от петно от лак върху килима и изчакайте 5-10 минути.
  7. Накрая попийте с леки натискания със суха кърпа, но избягвайте използването на хартиени кърпи и кухненски ролки, защото ще станат на каша и на малки фитилчета.

Следвайки тези 7 стъпки трябва да сте премахнали петното от лак от килима. Ако все пак има следи или петното не е помръднало от килима, обърнете се към фирма за пране на килими.

Запомнете: Винаги четете указанията за използването на всеки един продукт или препарат, но и тествайте винаги в някое невидимо ъгълче преди да започнете с почистването на всяко едно нещо. Също така не мислете, че като сложите повече от препарата ще е по-бързо и по-ефикасно почистването. Напротив в повечето случай процеса на почистване се затруднява и удължава.

Бай Ганьо

Алеко Константинов


Прочети Бай Ганьо


Невероятни разкази за един съвременен българин от Алеко Константинов


* Бай Ганьо тръгна по Европа

* Бай Ганьо пътува.

* Бай Ганьо в операта.

* Бай Ганьо в банята.

* Бай Ганьо в Дрезден

* Бай Ганьо на изложението в Прага

* Бай Ганьо у Иречека

* Бай Ганьо на гости

* Бай Ганьо в Швейцария

* Бай Ганьо в Русия

* Бай Ганьо се върна от Европа

* Бай Ганьо прави избори

* Бай Ганьо журналист

* Бай Ганьо в двореца

* Бай Ганьо в депутацията

* Бай Ганьо и опозиция - ама де-де

* Дружество "Въздържание"

* Писмо от бай Ганя до Константина Величкова

* Из кореспонденцията на бай Ганьо Балкански


Прочети Бай Ганьо


Фев 6 '16 · 0 коментари · Тагове: книга, прочети

Идва един момент и ти чука на вратата.

Отваряш я, а той ти казва - потърси я,

ще я намериш!

Започваш да се луташ из улиците 

на квартала в търсене на нея, 

на истината, а не на хазартната игра.

След известно време обикаляне

в своя доста добре познат район,

мислиш си, че си я открил,

минават секунди, минути, часове,

дни, седмици, години...моменти,случки... 

Изведнъж всичко се срива,

превръща се от една голяма любов в пепел.

И разбираш, че отново си се заблудил,

отново си бил вкаран в проклетия хазарт

от който не можеш да се измъкнеш...

Отново идва същия момент,

започваш да бягаш след нея,

като си мислиш, че отново е истинската.

След толкова мъчение, тя става твоя, 

а дали краят няма да е за пореден път поука..?


Меди Сали


Дек 28 '14 · 0 коментари · Тагове: любов, обич, страст

Случвало ли ти се е да усещаш ревност, когато приятеля ти разговаря с други момичета? Тревожиш ли се, че вашата връзка се задушава от страховете ти? За да спреш да бъдеш прекалено ревнива и да се превърнеш в гадже-мечта, следвай тези препоръки.


Научи се да се чувстваш сигурна. Повечето чувства на ревност идват от чувството за несигурност и мисълта, че някой друг може да направи твоя приятел по-щастлив. Запомни, че твоя приятел е избрал теб, а не някоя друга. Спри да бъдеш обсебена за неща като своето тегло, височина или за начина, по който изглеждаш, защото тази постоянна негативност е в тежест, за теб и за твоя приятел. Още повече, че прекаленото показване на несигурност може да отблъсне хората, а страховете ти да се сбъднат. Приеми себе си такава, каквато си. Приятеля ти има причина да е с теб и очевидно те намира за привлекателна, а и освен това трябва да знаеш, че никога не трябва да позволяваш мнението на някой друг да повлияе на твоето мнение за теб самата.


Трябва да преодолееш нещата, които са те наранявали преди. Повечето хора имат този проблем и много от тях позволяват на тези проблеми да се пренесат и в новата им връзка с друг човек, като гледат на новия си партньор с подозрение или като затормозяват връзката по други начини. Ако трябва, научи се как да се справяш с емоционалната болка, така че да се чувстваш по-добре и да можеш да виждаш връзката със своя приятел такава, каквато е.


Много хора нямат възможността да наблюдават добри примери за здрави връзки при своите приятели, семейството или родителите си. А да имаш лоша връзка с някой може да наруши добрия баланс в живота ти и да ти попречи да вярваш в себе си


Прецени колко стабилна е вашата връзка. Дори ако си допускала грешки във вашата връзка, това не означава, че трябва да пренебрегваш грешките на своя приятел, за да се отърсиш от чувството си за вина. Възможно е твоите чувства, които са излезли извън контрол да са резултат от опитите ти да подтиснеш собствените си емоционални инстинкти. В една връзка, действията на двамата определят каква ще бъде тя. 


Осигури пространство за своя партньор. Ако му ходиш по петите, отправяш му обвинения и така се конфронтираш с него или шпионираш нещата, които прави в интернет, трябва се разбереш, че не трябва да нарушаваш личното му пространство по такъв начин. Вместо постоянно да го дебнеш и да бъдеш най-ревнивата приятелка на света, излез с приятели, посети някое интересно място и просто се отпусни. Недей да правиш това под формата на отмъщение или нещо подобно, идеята не е да налагаш някакъв вид наказание и да го караш да иска прошка от теб. Целта е да си дадете взаимно кратка почивка, за да изпуснете малко парата, да погледнете нещата в перспектива и най-важното да запазите връзката си.


Сега трябва да вдъхнеш нов живот във вашата връзка. Започни като осигуриш добър баланс между това да осигуриш на партньора си достатъчно лично пространство и по-доброто прекарване на времето, в което сте заедно.


Едно от нещата, които привличат един човек към друг е загадъчността и ако през цялото време обсипваш приятеля си със съобщения или обаждания, няма да бъде особено вълнуващо. Разпредели по-равномерно времето, което прекарваш с партньора си и времето, през което си с приятели и дай възможност на приятеля си да направи същото. Занимавай се и с нещата, които са ти интересни или бъди отворена към нови неща, с които да се занимаваш, ако прецениш, че са подходящи за теб. След като и двамата си припомните какво е да си липсвате един на друг, прекарвайте по по-добър начин времето си заедно, като заминете на екскурзия или направите нещо ново като някакъв вид танци или друго интересно занимание.


Общуването между двамата трябва да се подобри и това е нещо, върху което и двамата трябва да положите усилия. Много проблеми във връзките между двама влюбени могат да бъдат преодолени или избегнати, ако партньорите се научат как да общуват по-добре помежду си. За по-добро разбирателство е важно да знаете как да започнете разговор по неприятна тема, без единия да поставя другия в отбранителна позиция. Не използвай шокиращи обвинения като "ти май ми изневеряваш". По-добре би било вместо това да кажеш: "притеснявам се, когато стоиш до късно навън и не ми казваш къде си и колко време ще се бавиш".


Бъди честна, когато става въпрос за твоите мисли и опасения, вместо да задържаш всичко в себе си и някой ден просто да не издържиш. Научи се да се доверяваш. Трудностите в доверието между двама ви могат да те накарат да се побъркаш. Замисли се, в кого нямаш доверие, в приятеля си, в неговите приятели или в себе си? Няма нищо лошо в това да осъзнаваш, че все още не вярваш в себе си за любовта или усещаш заплаха от страна на други момичета. Можеш да овладееш тези неща. Просто свикни да вярваш на приятеля си и това ще бъде добре и за двамата.


Писала си му съобщение, а той не ти е отговорил? Какво толкова... Да се вманиачаваш с такива неща може да бъде досадно, по-добре просто се отпусни, без да очакваш моментален отговор на всяко съобщение, което му изпращаш. Остави го да ти отговори когато има възможност. Не му се обаждай, само за да провериш дали все още е там. Поеми си дълбоко въздух и издишай.


Никога не му казвай да не ходи на определени места. Част от ревността е желанието да контролираш. Като се съобразиш с правото му на свобода, показваш, че му вярваш, а така вероятността той да те уважава е много по-голяма. Ако има нещо, което те обезпокоява, може да повдигнеш внимателно въпроса и да поговорите. Може да споменеш, че не ти е приятно, когато говори с определени момичета или да му кажеш честно за поведението, което той има и което те обезпокоява.


Не реагирай твърде бурно и не прибързвай с обвиненията. Просто кажи как се чувстваш и ако той те уважава, ще се опита да оправи нещата. Ако проблема е в твоя приятел, трябва той да положи усилия и да направи нещо за заздравяването на вашата връзка. Ако не може или не иска да го направи, може да го зарежеш и да намериш някой по-подходящ за теб.


Кой не обича подаръците и кой не би се зарадвал на изненадата?! Малко внимание, мил жест и умело подбран подарък могат да зарадват не само жена или дете, но и истинския мъж. Въпреки това, трябва да имате предвид някои водещи неща и прецизно да направите избора насочвайки се към точния подарък.


Избора на подарък за мъж винаги е бил по-труден от този за нежната половина на човечеството. И ако се налага сега да направите избор за някои мъж, то добре е да знаете някои неща.


Сред водещите неща, които могат да повлияят избора на подарък за мъжа са:


Поводът – има голяма разлика от това дали се подарява на любим човек, дали той е близък или далечен. Ако подарявате на съпруга си, то може да подготвите и по-нестандартен подарък. Ако подаръка за мъж е предназначен за родител, то често той е според нуждите и предпочитанията му и въпреки това има норми, които трябва да бъдат спазени. За най-труден избор на подарък на мъж се взема предвид, когато е за шеф, работодател, важна личност, бизнесмен и т.н. Последната категория е изключително претенциозна, в 90% от случаите има всичко и малко са истинските неща, които могат да се харесат и да бъдат одобрени. Освен това с избора на подарък за мъже – мениджъри, хора на ръководни постове, бизнесмени или известни личности са винаги в обзора на много погледи и дори да не реагират невъзпитано с неодобрение на подаръка, то много вероятно е никога да не го изложат на показ.


Човекът – „разни хора, разни идеали“ са казали мъдрите и старите. Тогава вземете предвид и тази гледна точка в избора на правилен подарък за мъж и не се хвърляйте на покупката на нещо, само, защото на вас ви харесва и бихте го носили, показвали. Не всеки има вашия вкус, а щом става дума за подарък на другиго, то първо съобразете неговата взискателност и вкус.


Връзката с човека, на когото се подарява – в случай, че връзката ви с човека, на когото ще бъде подарен подаръка е много голяма, нищо не пречи и да го попитате какво би желал. Ако личността, в случая мъжът е далечен ваш познат или на социално положение, до което рядко достигате, заложете на подарък – класика. Казано с други думи нещо скъпо, което би се харесало и на най-заможните.


Най-доброто, което всеки може да направи, когато се налага да избира подарък за мъж е да проучи пазара, да разговаря с човека, който има повод (рожден ден, годишнина, служебен повод за честване или друг вид тържество) или неговите близки и едва, когато е на ясно с някои от характерните за личността черти да пазарува.
Ное 29 '14 · 0 коментари · Тагове: подарък за мъж


Навярно избора на куче не е бил лесен, а когато става дума за името му, то много хора се питат има ли критерии и зависи ли името от породата. За тази цел избрахме някои насоки, които дават специалистите, а именно:


Избор на име на Азиатска овчарка – сериозно, вдъхващо респект и кратко име се дава на породата кучета, които служат за охрана.


Може ли да се сменя името на кучето – може да наречете Азиатската овчарка като си пожелаете и да започнете веднага с привикването й към новото име, за да стане по-бързо усвояването. Винаги е лесно, а и кутретата до 6 месеца научават имената си, за разлика от голямото куче, на което му е дадено ново име. Достатъчно е само да се повика домашния приятел и да се награди с милване или потупване по главата и така, докато привикне към името си. Ще настъпи и момент, в който кучето ще реагира и без награда.


Възможно ли е в кучешкия паспорт на Азиатската ни овчарка да фигурира друго име – разбира се всичко е възможно. Не без значение каква е породата, то кучето може да има едно име в паспорта си и друго, с което да се обръщате към него. Паспорт на кучето се издава във ветеринарната аптека, където му се поставят и ваксината с имунизация, а името, което фигурира в паспорта на кучето е името, с което то се води в списъка с кучета със стопани в самата община. Така, че Азиатската ви овчарка спокойно може да се казва Анна Мария, а вие да си я викате само на Ан.


Оказва ли влияние името над кучето – името не може да влияе над животното, независимо дали е Азиатска овчарка или някое друго куче. Полът също няма значение. Мъжко куче може да бъде наречено с женско име и обратното. Въпреки това е добре да се знае, че Азиатската овчарка е голямо куче, което освен с вида си, трябва да вдъхва респект и с името. Ето, защо изборът й на име е по-важен от това дали ще наречете малката болонка – Мисис или Джена, или Сара. Въздействие на името се придава от това, как го изрича собственика на кучето. Разбира се ако кръстите кучето си с бойно име като Тайсън или Килър, няма да очаквате от него подобна проява. И все пак, ако кучето е с размери на Азиатска овчарка, по ще му приляга сериозно име вместо мекушаво и лигаво.

Ное 29 '14 · 0 коментари · Тагове: азиатска овчарка
Често забързани във времето ни се иска да се случат магически неща, за да успеем да се справим с купчината домашни задължения. Предлагаме ви 5 нестандартни начина и идеи с коркова дъска, които могат да са ви от полза.

С помощта само на няколко аксесоари пресъздадени по няколко начина, може да имате повече функционалност за вещите и да използвате многократно дадени аксесоари, които в повечето случаи бихте хвърлили на боклука.


Ето няколко идеи за дома:


Преобразяване на вазите

За целта са ви нужни малко цветни стъклени топчета, в които да поставите букета с цветята и да създадете изцяло нова визия на тази украса. Може по сходен начин да използвате изкуствени цветя, а от коркова дъска да направите стабилна основа, в която да забодете всяко едно от тях. ПО този начин ще имате един красив ек ебан, които да създава невероятна обстановка в дома ви.


Хартиени салфетки


За целта са нужни само дузина обикновени хартиени салфетки от тези за еднократна употреба, малко коркова дъска и въображение. С подобна технология може да имате чудесна декорация за сервиране на кексове, сладки и торти. Идеята е чудесна за оформянето на тирамису, поръсено с какао. Старата коркова дъска, може да бъде преобразена в чудесен поднос, а салфетките да са като оригинална покривка върху й.


Създайте рамка за картина с коркова дъска


По право корковата дъска се ползва за съобщения. Така е и в дома и в училище и в офиса. Тук обаче може да разнообразите тази нейна представа, като поставите чудесните детски рисунъци върху й. В случай, че желаете рамка за снимка или картина с по-висока стойност, то поставете върху корковата дъска бял фон, над него поставете новото изображение (снимка, картина) и най-отгоре покрийте със стъклена плоскост.


Старата коркова дъска може да е чудесен декор за градината. С нея може да украсите верандата, пресъздавайки твърда завеса или покритие за местата, където става по-силно течение. За да изглежда, действително като декорация, покрийте корковата дъска с парче дантелен плат, набодете декоративни цветя, мъниста, панделки. Дайте воля на въображението си и направете старата вещ в чудесен шедьовър за украса на дома.


Старата коркова дъска може да използвате и в детската стая. На нея може да поставяте не само седмичните и ежедневни напомняния, но и да украсите със закачливи съобщения, усмивки, забавни малки играчки и други.
Ное 29 '14 · 0 коментари · Тагове: коркова дъска


Бери Akai е дървесен вид с лилави, наподобяващи боровинки плодове. Зърната му са значително по-големи от стандартна малина, къпина или боровинка. Среща се предимно в Южна и Централна Америка и днес свойствата и ползата, която носи за човешкото здраве са известни по цял свят.
Дървото на akai bery има палмовидна форма. Изследвания правени в продължение на много години, за откриване на качествата на този земен плод показват, че той е един от най-силните антиоксиданти.
Плодовете на akai bery са с вкус наподобяващ ягода, къпина, малина или боровинка, но се различават. Те са богати на множество полезни свойства и носят значителен брой вещества важни за човешкия организъм. Това ги прави изключителни помощници и в борба с наднорменото тегло, спомага различни оздравителни и възстановителни процеси.
Днес akai bery е широко използван и като хранителна добавка с отслабващ ефект. Това растение подобрява в голяма степен метаболизъма и дори за хора страдащи от синдром на „вълчи глад“ порциите не е задължително да бъдат ограничени, за да има траен и видим резултат. Това прави akai bery подходящ и за по-специалните групи, по-капризните към храни и по не въздържащите се групи хора.
Akai beryа насърчава загубата на тегло и когато е съчетан с фитнес упражнения, бягане или друг вид физическа активност. Той се препоръчва и често се предлага в комбинация с гуарана, което засилва отслабващия ефект.
Освен като отслабващ продукт и като хранителна добавка за засилване на имунитета, akai bery, намира приложение и в козметиката. Много продукти използват негови съставки, в козметични кремове, лосиони и други. Той има анти-agne ефект, а това обяснява и защо, което се пие с идея за отслабване, прави кожата по-сияйна, а тялото по-красиво.
Колкото и да са ползите на akai bery, специалистите съветват винаги да се четат листовките за употреба върху опаковките. Много хора не обръщат внимание на тях и често вината пада върху производителя/вносителя. Върху разписанието за прием се съдържа и богата информация за това състав, кои групи хора могат да го консумират, по колко пъти на ден и т.н.

Ное 29 '14 · 0 коментари · Тагове: akai bery

Алкохолът сваля задръжките на човека, който го употребява и го показва в истинската му светлина. Но и заиграването с една бутилка може да ни каже достатъчно много за този, който иска да се наслади на глътка студена бира в летните жеги. Научи нещо повече за твоя мъж спрямо това как държи бутилката от типично мъжката напитка.


Уравновесеният

Спокойният тип ще хване гърлото на шишето бира с два пръста. Ще повдигне бутилката леко и ще отпие голяма глътка, а през това време ще се оглежда какво става наоколо. Мъжете, които пият така са уверени в себе си напълно спокойни. Сякаш държат цялата ситуация под контрол и няма да им пука особено, ако без да искат се залеят по скъпия си панталон. Явно е, че те са над нещата или поне се опитват да демонстрират това на заобикалящия ги свят.


Предпазливият

Ако пичът постави най-демонстративно бутилката централно пред себе си и я стиска стабилно в основата, бъди сигурна, че това е един вид защитна реакция. Вероятно не му се водят задълбочени разговори или не иска да отговаря на прекалено лични въпроси. Затова се "охранява" с шишето. В такъв случай по-добре заложи на повърхностните разговори за кино, спорт, някое ново предаване, което си видяла по телевизията и го изчакай сам да подхване по-сериозна тема.


Отвореният

Ако сяда до теб и оставя пивото си в непосредствена близост до твоята чаша, бъди сигурна, че те харесва. Обикновено мъжете навлизат в чуждото пространство на една жена, когато изпитват по-особено симпатии. И първо действат тактично, за да не ни стреснат. А намекът: "Я виж как твоят коктейл си отива с моята бира", си е чиста доза свалка.


Нервакът

Ако мъжът, когото си харесала, се заиграва с бутилката, прави си фигурки от етикетчето или нарочно оставя следи от пръстите си по запотеното стъкло, значи си имаш работа с много притеснителен тип. Той се чуди как да те заговори и затова се опитва да отвлече и твоето, и собственото си внимание от неловката ситуация на опознаването.

С него трябва да бъдеш изключително прецизна и тактична. Не му се нахвърляй веднага, но и опитай да не се прозяваш от скука. По-скоро му предложи да пийнете по два шота за отскок. С това ще ви дойде и настроението, и приказката.

Ное 21 '14 · 0 коментари · Тагове: секси свалки, бирата
Здравейте приятели. 

Сега ще ви покажа няколко видео клипчета за това как може да си направите безплатен сайт.

Видеата които ще ви покажа са затова как се прави сайт с WP.

Част - 1 - bezplatensait.com


В този клип е показано как се качва WP сайт за хост, сваляне на WP и инсталирането.

Част -2- bezplatensait.com


Част -3- bezplatensait.com

Следващият видео урок за изграждането на WP до край. Сайта който се прави е http://bezplatensait.com/ . Опитайте и вие и изградете собствен безплатен сайт.


Част -4- bezplatensait.com

Четвъртата част може да намерите директно в сайта който се прави в горе показаните уроци. Сайта предлага и други полезни уроци, както и готови сайтове за продажба.

Безплатен сайт

Страници: 1 2 3 4 5 ... » »»