Loading...

Социалната мрежа на България

sapa84


 Едно от основните изисквания е употребата на подходяща пудра. Тя коригира основния цвят на кожата, подобрява тена, замаскира порите по носа и челото. А силно парфюмираната пудра може да замести дори тоалетната вода. Това е основното средство, което професионалистите гримьори винаги използват. Чрез оранжевата, розовата или леко виолетовата пудра може да се коригира прекалено жълтеникавото или неприятно зачервеното лице. През лятото се препоръчват кафявите пудри, наподобяващи и допълващи слънчевия загар. Характерно за пудрите за тяло е, че са силно ароматизирани, а тези за крака съдържат успокоителни и дезодориращи съставки. За нанасяне на пудрите се използват четки от пух, памук и др., а при по-груба и замърсена кожа и четка с по-твърд косъм. Добрият и красив тен невинаги е дар от природата и затова много жени полагат усилия да го постигнат именно чрез пудрата. Тя е едно от основните средства и неслучайно преди столетия е била използвана и от суетните мъже. Днес нейните съставки са подобрени съществено, така че тя не само да предпазва, но и подхранва кожата. Съставките са следните: каолин, талк, козметично масло, филтър, оцветители и гланц.



Пудри за лице: Те трябва да бъдат съобразени с основния и естествен тен на лицето. Най-подходяща е прозрачната пудра, защото не съдържа оцветители и подхожда на всеки цвят на кожата. Но оцветените пудри или многоцветните са така качествени, че придават една естествена оцветеност. Блестящата пудра не се препоръчва през деня, а само за вечерно, официално гримиране.


Компактни пудри: С тяхна помощ се тушират лъщящият нос и чело. Преди да я нанесете, попийте потта с хавлиена кърпа.

Пудри за тяло: На прах или в пресовано състояние, те имат един и същ ефект. Обикновено са ароматизирани, попиват потта, но не са истински заместители на дезодорантите. 


Статията е писана специално за www.dnevniche.com

Автор: Петър Донев

Гроздовата захар е най-доброто гориво за организма. Тя се преработва от ензимите, постъпва в кръвта непроменена и се усвоява пълноценно. Източник е на гликоген, който служи като енергиен резерв на организма, подпомага заедно с киселините функциите на храносмилателната и отделителната система.

Предлагаме ви диета с грозде, която е предназначена не само за намаляване на теглото, но и за очистването на организма: тя е диуретична, отстранява пикочната киселина, намалява кръвното налягане, подобрява тонуса. Препоръчва се за хора, които работят при вредни за здравете условия, и за тези, които не спортуват. 1 литър гроздов сок се равнява на 1,5 литра прясно мляко, на 700г месо или на 9 яйца. Прилага се в продължение на 3 дни.

1-ви ден: Изпива се 1л натурален гроздов сок, като се разпределя за закуска, обяд и вечеря.

2-ри ден: Изяждат се 2кг грозде.

3-ти ден: Яде се храна, богата на зеленчуци, но бедна на въглехидрати и протеини, като се прибавя и 1кг грозде. Добре е гроздето да се изяжда на части, добре измито (може да бъде без люспи), предимно преди хранене (30минути).



Козметика

- Лосион за кожа с разширени пори: Смачкайте 12 гроздови зърна, отделете семките и смесете сока с няколко капки лимонов сок. С този лосион намажете добре измитата кожа на лицето. Измийте го след 5 минути.

- Подхранваща маска: смесете 1 пресен жълтък с малко олио - пригответе майонеза. Прибавете към нея гроздов сок. Намажете върху кожата. Отмийте маската след 15 минути.

- Хидратираща маска: Смесете 15 смачкани гроздови зърна с 1 чаена лъжичка зехтин. Намажете върху лицето и отмийте след 15 минути.

- Пилинг -маска: Приготвя се от 50г сварени картофи, 10 зърна грозде и щипка сода бикарбонат. Отмива се, след като засъхне.

- Успокояващ кожата лосион: Смесете гроздов сок с малко вода. С лосиона се обтрива кожата след епилация.


Статията е писана специално за www.dnevniche.com

Автор: Петър Донев


Сеп 13 '14 · 0 коментари · Тагове: козметика с грозде

Чудите кой е най-подходящият грим за вашите очи? Сега ще разберете.


За кафяви очи?

Розово, оранжево, кафяво - цветове, които си хармонизират прекрасно.Сложете кафяво върху долната част на клепача, след което постепенно го изсветлете в краищата.С леки движения разстелете и  розово-оранжевото,започвайки от вътрешния край и завършвайки някъде под веждата. Така ще придадете сатенена мекота на погледа.

Прасковено, екрю - нанесете екрю, точно над миглите, по  дължината на клепача. Над него, разстелете прасковеното,  чак до веждата.


За сини очи

Бежово, тъмносиньо -  Тъмносиньото се нанася в основата на клепача и леко се разнася с четчица.Нанесете бежово по останалото пространство, за да се смекчи цветът, ако той е прекалено натрапчив.

Оранжево и наситено зелено - Трябва да внимавате с избора на подходящо зелено, но ако намерите хубав отенък, не се колебайте да действате. Нанесете го деликатно върху клепача и след това изсветлете в горната част на окото. Нанасяйки оранжевото ще придадете свежест на лицето си.


За зелени очи

Прасковено и лилаво - Магнетичността на зелените очи се подчертава най-добре от люляковия отенък.Върху последната част на клепача нанесете лиалавото по цялата му дължина. Прасковеният оттенък, нанесен  във вътрешния край ще подчертае люляковото и ще контрастира вълшебно със зеления поглед, засилвайки блясъка му.


Ябълково зелено, розово и виолетово -Това съчетание е оригинално и свежо, но е по-скоро подходящо за вечерно време. Върху едната половина от клепача нанесете виолетовото, а върху другата-ябълково зеленото. Получава се много приятен контраст. Нежнорозовото ще допълни и омекоти съчетанието.


За черни очи

Кафяво, черно, светлобежово - за подчертаване на погледа ви използвайте черни сенки, поставени като очна линия,смесени с по-тъмно кафяво, което изсветлява постепенно като достига светло кафяво. За да бъде гримът ви завършен, нанесете под веждите малко светлобежово.


Бледо розово, виолетово - нанесените като очна линия виолетови сенки ще изглеждат много добре на клепачите ви. После допълнете със зеленикаво. Върху другата част от окото се нанася светло пастелно розово, някъде  до веждите. 


Автор: Петър Донев


Кожата ви става суха? Появяват се сърбеж и зачервявания? Устните и ръцете ви изпръхват? И свързвате всичко това с ниските температури и студения вятър? Ето как можете ефикасно да поддържате гладна и еластична кожата на откритите части на тялото през студения период на годината:


Напуканите устни

Пийте повече вода, за да предотвратите обезводняване в клетките на кожата. Овлажнявайте въздуха в помещенията, където работите или почивате. Преди излизане навън обилно намазвайте устните си с балсам, съдържащ восък или вазелин. Избирайте козметика със слънцезащитен ефект. И, най-важното, старайте се да не облизвате устните си.



Повече грижа за сухите ръце

Кожата на ръцете страда през зимата. Слагайте ръкавици винаги, когато излизате навън. Сутрин, вечер преди сън, а и два-три пъти през деня нанасяйте крем с високо съдържание на глицерин. Той ще помогне да се задържа влагата и да се запази младостта на кожата на ръцете.

Какво да съдържат кремовете?

Преди да изберете крем, внимателно четете какво е съдържанието на овлажняващите съставки в него - особено през зимата. Уреята, глицеринът, хиалуроновата киселина, пропиленгликонът поемат влагата от въздуха и възстановяват липсата на вода в кожата. Растителните масла (напр. от жожоба), вазелинът, ланолинът, стеариновата киселина пък набавят мазнини в нея. В състава на много овлажняващи кремове има съчетание от тези вещества. Но бъдете внимателни - ако въздухът около вас е сух, тези вещества няма да насочват влагата от атмосферата към вашата кожа, а обратно.


Овлажняване на лицето

За да получите максимален ефект от използвания овлажняващ крем, редовно почиствайте кожата на лицето си от мъртвите клетки. За целта най-добра е козметиката с високо съдържание на млечна или салицилова киселина. Някои ексфолианти, включени в състава на скрабовете за лице, могат обаче да предизвикат раздразнения - особено през зимата. Затова преди употреба нанесете малко количество върху неголям участък кожа и проверете дали няма да се появи зачервяване или сърбеж. Ако кожата ви е станала прекалено суха и раздразнена, по-добре потърсете съвет от дерматолог или козметолог. Специалистът може да ви предложи по-подходящ за вас продукт или да назначи лечение.


Душът през зимата

Най-добре е всекидневният душ в студените дни да бъде с топла, а не гореща вода и да не продължава повече от 5 минути. Веднага след това нанесете по тялото си овлажняваща козметика. Може да е всеки крем или балсам с високо съдържание на глицерин и хиалуронова киселина или обикновено детско мляко за тяло с бадемово масло. Те запазват влагата и поддържат кожата здрава и красива.


Статията е писана специално за www.dnevniche.com

Автор: Петър Донев