Loading...

Социалната мрежа на България

Перфектият грим според цвета на очите ви от блога на KeNguru

Чудите кой е най-подходящият грим за вашите очи? Сега ще разберете.


За кафяви очи?

Розово, оранжево, кафяво - цветове, които си хармонизират прекрасно.Сложете кафяво върху долната част на клепача, след което постепенно го изсветлете в краищата.С леки движения разстелете и  розово-оранжевото,започвайки от вътрешния край и завършвайки някъде под веждата. Така ще придадете сатенена мекота на погледа.

Прасковено, екрю - нанесете екрю, точно над миглите, по  дължината на клепача. Над него, разстелете прасковеното,  чак до веждата.


За сини очи

Бежово, тъмносиньо -  Тъмносиньото се нанася в основата на клепача и леко се разнася с четчица.Нанесете бежово по останалото пространство, за да се смекчи цветът, ако той е прекалено натрапчив.

Оранжево и наситено зелено - Трябва да внимавате с избора на подходящо зелено, но ако намерите хубав отенък, не се колебайте да действате. Нанесете го деликатно върху клепача и след това изсветлете в горната част на окото. Нанасяйки оранжевото ще придадете свежест на лицето си.


За зелени очи

Прасковено и лилаво - Магнетичността на зелените очи се подчертава най-добре от люляковия отенък.Върху последната част на клепача нанесете лиалавото по цялата му дължина. Прасковеният оттенък, нанесен  във вътрешния край ще подчертае люляковото и ще контрастира вълшебно със зеления поглед, засилвайки блясъка му.


Ябълково зелено, розово и виолетово -Това съчетание е оригинално и свежо, но е по-скоро подходящо за вечерно време. Върху едната половина от клепача нанесете виолетовото, а върху другата-ябълково зеленото. Получава се много приятен контраст. Нежнорозовото ще допълни и омекоти съчетанието.


За черни очи

Кафяво, черно, светлобежово - за подчертаване на погледа ви използвайте черни сенки, поставени като очна линия,смесени с по-тъмно кафяво, което изсветлява постепенно като достига светло кафяво. За да бъде гримът ви завършен, нанесете под веждите малко светлобежово.


Бледо розово, виолетово - нанесените като очна линия виолетови сенки ще изглеждат много добре на клепачите ви. После допълнете със зеленикаво. Върху другата част от окото се нанася светло пастелно розово, някъде  до веждите. 


Автор: Петър Донев


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш