Loading...

Социалната мрежа на България

Природна козметика с грозде от блога на KeNguru

Гроздовата захар е най-доброто гориво за организма. Тя се преработва от ензимите, постъпва в кръвта непроменена и се усвоява пълноценно. Източник е на гликоген, който служи като енергиен резерв на организма, подпомага заедно с киселините функциите на храносмилателната и отделителната система.

Предлагаме ви диета с грозде, която е предназначена не само за намаляване на теглото, но и за очистването на организма: тя е диуретична, отстранява пикочната киселина, намалява кръвното налягане, подобрява тонуса. Препоръчва се за хора, които работят при вредни за здравете условия, и за тези, които не спортуват. 1 литър гроздов сок се равнява на 1,5 литра прясно мляко, на 700г месо или на 9 яйца. Прилага се в продължение на 3 дни.

1-ви ден: Изпива се 1л натурален гроздов сок, като се разпределя за закуска, обяд и вечеря.

2-ри ден: Изяждат се 2кг грозде.

3-ти ден: Яде се храна, богата на зеленчуци, но бедна на въглехидрати и протеини, като се прибавя и 1кг грозде. Добре е гроздето да се изяжда на части, добре измито (може да бъде без люспи), предимно преди хранене (30минути).



Козметика

- Лосион за кожа с разширени пори: Смачкайте 12 гроздови зърна, отделете семките и смесете сока с няколко капки лимонов сок. С този лосион намажете добре измитата кожа на лицето. Измийте го след 5 минути.

- Подхранваща маска: смесете 1 пресен жълтък с малко олио - пригответе майонеза. Прибавете към нея гроздов сок. Намажете върху кожата. Отмийте маската след 15 минути.

- Хидратираща маска: Смесете 15 смачкани гроздови зърна с 1 чаена лъжичка зехтин. Намажете върху лицето и отмийте след 15 минути.

- Пилинг -маска: Приготвя се от 50г сварени картофи, 10 зърна грозде и щипка сода бикарбонат. Отмива се, след като засъхне.

- Успокояващ кожата лосион: Смесете гроздов сок с малко вода. С лосиона се обтрива кожата след епилация.


Статията е писана специално за www.dnevniche.com

Автор: Петър Донев



Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш