Loading...

Социалната мрежа на България

Как да спреш да бъдеш ревнива и да се превърнеш в гадже-мечта от блога на KeNguru

Случвало ли ти се е да усещаш ревност, когато приятеля ти разговаря с други момичета? Тревожиш ли се, че вашата връзка се задушава от страховете ти? За да спреш да бъдеш прекалено ревнива и да се превърнеш в гадже-мечта, следвай тези препоръки.


Научи се да се чувстваш сигурна. Повечето чувства на ревност идват от чувството за несигурност и мисълта, че някой друг може да направи твоя приятел по-щастлив. Запомни, че твоя приятел е избрал теб, а не някоя друга. Спри да бъдеш обсебена за неща като своето тегло, височина или за начина, по който изглеждаш, защото тази постоянна негативност е в тежест, за теб и за твоя приятел. Още повече, че прекаленото показване на несигурност може да отблъсне хората, а страховете ти да се сбъднат. Приеми себе си такава, каквато си. Приятеля ти има причина да е с теб и очевидно те намира за привлекателна, а и освен това трябва да знаеш, че никога не трябва да позволяваш мнението на някой друг да повлияе на твоето мнение за теб самата.


Трябва да преодолееш нещата, които са те наранявали преди. Повечето хора имат този проблем и много от тях позволяват на тези проблеми да се пренесат и в новата им връзка с друг човек, като гледат на новия си партньор с подозрение или като затормозяват връзката по други начини. Ако трябва, научи се как да се справяш с емоционалната болка, така че да се чувстваш по-добре и да можеш да виждаш връзката със своя приятел такава, каквато е.


Много хора нямат възможността да наблюдават добри примери за здрави връзки при своите приятели, семейството или родителите си. А да имаш лоша връзка с някой може да наруши добрия баланс в живота ти и да ти попречи да вярваш в себе си


Прецени колко стабилна е вашата връзка. Дори ако си допускала грешки във вашата връзка, това не означава, че трябва да пренебрегваш грешките на своя приятел, за да се отърсиш от чувството си за вина. Възможно е твоите чувства, които са излезли извън контрол да са резултат от опитите ти да подтиснеш собствените си емоционални инстинкти. В една връзка, действията на двамата определят каква ще бъде тя. 


Осигури пространство за своя партньор. Ако му ходиш по петите, отправяш му обвинения и така се конфронтираш с него или шпионираш нещата, които прави в интернет, трябва се разбереш, че не трябва да нарушаваш личното му пространство по такъв начин. Вместо постоянно да го дебнеш и да бъдеш най-ревнивата приятелка на света, излез с приятели, посети някое интересно място и просто се отпусни. Недей да правиш това под формата на отмъщение или нещо подобно, идеята не е да налагаш някакъв вид наказание и да го караш да иска прошка от теб. Целта е да си дадете взаимно кратка почивка, за да изпуснете малко парата, да погледнете нещата в перспектива и най-важното да запазите връзката си.


Сега трябва да вдъхнеш нов живот във вашата връзка. Започни като осигуриш добър баланс между това да осигуриш на партньора си достатъчно лично пространство и по-доброто прекарване на времето, в което сте заедно.


Едно от нещата, които привличат един човек към друг е загадъчността и ако през цялото време обсипваш приятеля си със съобщения или обаждания, няма да бъде особено вълнуващо. Разпредели по-равномерно времето, което прекарваш с партньора си и времето, през което си с приятели и дай възможност на приятеля си да направи същото. Занимавай се и с нещата, които са ти интересни или бъди отворена към нови неща, с които да се занимаваш, ако прецениш, че са подходящи за теб. След като и двамата си припомните какво е да си липсвате един на друг, прекарвайте по по-добър начин времето си заедно, като заминете на екскурзия или направите нещо ново като някакъв вид танци или друго интересно занимание.


Общуването между двамата трябва да се подобри и това е нещо, върху което и двамата трябва да положите усилия. Много проблеми във връзките между двама влюбени могат да бъдат преодолени или избегнати, ако партньорите се научат как да общуват по-добре помежду си. За по-добро разбирателство е важно да знаете как да започнете разговор по неприятна тема, без единия да поставя другия в отбранителна позиция. Не използвай шокиращи обвинения като "ти май ми изневеряваш". По-добре би било вместо това да кажеш: "притеснявам се, когато стоиш до късно навън и не ми казваш къде си и колко време ще се бавиш".


Бъди честна, когато става въпрос за твоите мисли и опасения, вместо да задържаш всичко в себе си и някой ден просто да не издържиш. Научи се да се доверяваш. Трудностите в доверието между двама ви могат да те накарат да се побъркаш. Замисли се, в кого нямаш доверие, в приятеля си, в неговите приятели или в себе си? Няма нищо лошо в това да осъзнаваш, че все още не вярваш в себе си за любовта или усещаш заплаха от страна на други момичета. Можеш да овладееш тези неща. Просто свикни да вярваш на приятеля си и това ще бъде добре и за двамата.


Писала си му съобщение, а той не ти е отговорил? Какво толкова... Да се вманиачаваш с такива неща може да бъде досадно, по-добре просто се отпусни, без да очакваш моментален отговор на всяко съобщение, което му изпращаш. Остави го да ти отговори когато има възможност. Не му се обаждай, само за да провериш дали все още е там. Поеми си дълбоко въздух и издишай.


Никога не му казвай да не ходи на определени места. Част от ревността е желанието да контролираш. Като се съобразиш с правото му на свобода, показваш, че му вярваш, а така вероятността той да те уважава е много по-голяма. Ако има нещо, което те обезпокоява, може да повдигнеш внимателно въпроса и да поговорите. Може да споменеш, че не ти е приятно, когато говори с определени момичета или да му кажеш честно за поведението, което той има и което те обезпокоява.


Не реагирай твърде бурно и не прибързвай с обвиненията. Просто кажи как се чувстваш и ако той те уважава, ще се опита да оправи нещата. Ако проблема е в твоя приятел, трябва той да положи усилия и да направи нещо за заздравяването на вашата връзка. Ако не може или не иска да го направи, може да го зарежеш и да намериш някой по-подходящ за теб.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш