Loading...

Социалната мрежа на България

5 стандартни идеи с коркова дъска от блога на KeNguru

Често забързани във времето ни се иска да се случат магически неща, за да успеем да се справим с купчината домашни задължения. Предлагаме ви 5 нестандартни начина и идеи с коркова дъска, които могат да са ви от полза.

С помощта само на няколко аксесоари пресъздадени по няколко начина, може да имате повече функционалност за вещите и да използвате многократно дадени аксесоари, които в повечето случаи бихте хвърлили на боклука.


Ето няколко идеи за дома:


Преобразяване на вазите

За целта са ви нужни малко цветни стъклени топчета, в които да поставите букета с цветята и да създадете изцяло нова визия на тази украса. Може по сходен начин да използвате изкуствени цветя, а от коркова дъска да направите стабилна основа, в която да забодете всяко едно от тях. ПО този начин ще имате един красив ек ебан, които да създава невероятна обстановка в дома ви.


Хартиени салфетки


За целта са нужни само дузина обикновени хартиени салфетки от тези за еднократна употреба, малко коркова дъска и въображение. С подобна технология може да имате чудесна декорация за сервиране на кексове, сладки и торти. Идеята е чудесна за оформянето на тирамису, поръсено с какао. Старата коркова дъска, може да бъде преобразена в чудесен поднос, а салфетките да са като оригинална покривка върху й.


Създайте рамка за картина с коркова дъска


По право корковата дъска се ползва за съобщения. Така е и в дома и в училище и в офиса. Тук обаче може да разнообразите тази нейна представа, като поставите чудесните детски рисунъци върху й. В случай, че желаете рамка за снимка или картина с по-висока стойност, то поставете върху корковата дъска бял фон, над него поставете новото изображение (снимка, картина) и най-отгоре покрийте със стъклена плоскост.


Старата коркова дъска може да е чудесен декор за градината. С нея може да украсите верандата, пресъздавайки твърда завеса или покритие за местата, където става по-силно течение. За да изглежда, действително като декорация, покрийте корковата дъска с парче дантелен плат, набодете декоративни цветя, мъниста, панделки. Дайте воля на въображението си и направете старата вещ в чудесен шедьовър за украса на дома.


Старата коркова дъска може да използвате и в детската стая. На нея може да поставяте не само седмичните и ежедневни напомняния, но и да украсите със закачливи съобщения, усмивки, забавни малки играчки и други.





Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш