Loading...

Социалната мрежа на България

4 неща около избора на име на азиатската овчарка от блога на KeNguru


Навярно избора на куче не е бил лесен, а когато става дума за името му, то много хора се питат има ли критерии и зависи ли името от породата. За тази цел избрахме някои насоки, които дават специалистите, а именно:


Избор на име на Азиатска овчарка – сериозно, вдъхващо респект и кратко име се дава на породата кучета, които служат за охрана.


Може ли да се сменя името на кучето – може да наречете Азиатската овчарка като си пожелаете и да започнете веднага с привикването й към новото име, за да стане по-бързо усвояването. Винаги е лесно, а и кутретата до 6 месеца научават имената си, за разлика от голямото куче, на което му е дадено ново име. Достатъчно е само да се повика домашния приятел и да се награди с милване или потупване по главата и така, докато привикне към името си. Ще настъпи и момент, в който кучето ще реагира и без награда.


Възможно ли е в кучешкия паспорт на Азиатската ни овчарка да фигурира друго име – разбира се всичко е възможно. Не без значение каква е породата, то кучето може да има едно име в паспорта си и друго, с което да се обръщате към него. Паспорт на кучето се издава във ветеринарната аптека, където му се поставят и ваксината с имунизация, а името, което фигурира в паспорта на кучето е името, с което то се води в списъка с кучета със стопани в самата община. Така, че Азиатската ви овчарка спокойно може да се казва Анна Мария, а вие да си я викате само на Ан.


Оказва ли влияние името над кучето – името не може да влияе над животното, независимо дали е Азиатска овчарка или някое друго куче. Полът също няма значение. Мъжко куче може да бъде наречено с женско име и обратното. Въпреки това е добре да се знае, че Азиатската овчарка е голямо куче, което освен с вида си, трябва да вдъхва респект и с името. Ето, защо изборът й на име е по-важен от това дали ще наречете малката болонка – Мисис или Джена, или Сара. Въздействие на името се придава от това, как го изрича собственика на кучето. Разбира се ако кръстите кучето си с бойно име като Тайсън или Килър, няма да очаквате от него подобна проява. И все пак, ако кучето е с размери на Азиатска овчарка, по ще му приляга сериозно име вместо мекушаво и лигаво.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш