Loading...

Социалната мрежа на България

7 стъпки за премахване на лак за нокти от килима от блога на KeNguru

Дами на колко от вас ви се е случвало, докато се лакирате и изведнъж шишенцето с лак е на пода и се е разляло върху килима. Наистина червения лак изглежда невероятно върху ноктите, но не го смятате за толкова невероятен, когато се е разлял върху килима у дома. Въпреки това знаем, че аварийни ситуации се случват, но трябва да се приготвим да действаме бързо.

Няма жена на света, която да се лакира и поне веднъж да не е изцапала с лак я някоя мебел, дреха или както става на въпрос в нашия случай килим, под. Всяко едно нещо може да бъде почистено, ако човек реагира на време, използва правилните препарати и има нужното търпение. Търпението е  много ценно, за да не действа човек нервно в ситуацията и да претупа работата. Определено всяко едно почистване на килим има нужда от доза търпение. За щастие лака за нокти може бързо и лесно да бъде заличен от килими, когато знаеш как.

7 стъпки при премахването на лак за нокти от килим
  1. Почистването на петното от лак за нокти започва с попиването му, доколкото е възможно с стара ненужна кърпа. При самото попиване трябва да бъдете внимателни, за да избегнете разпространението на петното върху килима. В този случай се забраняват всички кръгови и реки движения, бъдете внимателни и търпеливи.
  2. Използвайте тъп метал като например края на някоя лъжица и отстранете, доколкото е възможно остатъците от лака за нокти от килима. Като не натискате, за да не навлезе лака в основата на килима, а и да не повредите самите влакна на килима.
  3. Време е за съществената част от нашата операция. Потопете края на бял памучен плат в ацетон или лакочистител. Имайте нужното търпение и бавно започнете да третирате петно от лак. Трябва да сте много внимателни при употребата на лакочистителя и ацетона, използвайте ги пестеливо, защото използването на твърде голямо количество от тях може да повреди сериозно килима и петното от лак по него да е само един малък проблем. Освен това не забравяйте да отворите и да проветрите помещението, както и да използвате ръкавици.
  4. Вземете нова кърпа и попийте от петното след като сте го третирали с ацетон или лакочистителя.
  5. Напълнете един пулвелизатор с вода като добавите една супена лъжица белина, даже ако имате под ръка кислородна белина е най-добре. Препоръчвам използването на кислородна белина, защото тя щади цветовете и тъканите.
  6. Напръскайте остатъка от петно от лак върху килима и изчакайте 5-10 минути.
  7. Накрая попийте с леки натискания със суха кърпа, но избягвайте използването на хартиени кърпи и кухненски ролки, защото ще станат на каша и на малки фитилчета.

Следвайки тези 7 стъпки трябва да сте премахнали петното от лак от килима. Ако все пак има следи или петното не е помръднало от килима, обърнете се към фирма за пране на килими.

Запомнете: Винаги четете указанията за използването на всеки един продукт или препарат, но и тествайте винаги в някое невидимо ъгълче преди да започнете с почистването на всяко едно нещо. Също така не мислете, че като сложите повече от препарата ще е по-бързо и по-ефикасно почистването. Напротив в повечето случай процеса на почистване се затруднява и удължава.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш