Loading...

Социалната мрежа на България

Изкупуване на катализатори - Какво трябва да знаете от блога на Dobri

 В днешно време човек не може да си представи света без автомобили. Те осигуряват бързо придвижване през многобройни километри, което в миналото е отнемало многократно повече време.

 

Въпреки, че моторните превозни средства имат огромни ползи за цивилизацията, това си има своята цена. Автомобилната индустрия е един от най-големите замърсители на околната среда.

 

Именно поради тази причина в автомобилите е задължително да бъдат вграждани катализатори. Тези уреди намаляват емисиите на вредни газове, които се получават в следствие на работата на автомобилния двигател.

 

Както всяка една част на автомобила обаче, в даден момент животът на катализатора се изчерпва и се налага неговата смяна. В тяхната изработка са вложени ценни метали, сред които е и платината - нейното съдържание в този вид уред е 10 процента.

 

Поради тази причина най-доброто решение, когато се налага да се отървете от стария катализатор, е да го продадете за скрап. По този начин ценните метали в него ще бъдат рециклирани, което има допълнителни ползи за околната среда, а вие ще спечелите пари.

 

Какъв е процесът по изкупуване на катализатори

 

Самата процедура по изкупуване на катализатори не изисква големи усилия от ваша страна, а в замяна ще получите определена сума. Първоначално трябва да изберете надеждна и коректна фирма за рециклиране на коли и катализатори като KolaZaSkrap.bg.

 

След като се свържете с фирмата ще научите каква е цената, която ще ви бъде заплатена срещу катализатора. След това можете да го откарате до депото на фирмата, или да го изпратите по куриер.

 

По-развитите компании могат и да изпратят свой служител до посочено от вас място, който да вземе катализатора, за да бъде максимално удобно за вас.

 

Каква цена получавате за рециклиране на катализатор

 

Всяка фирма за коли за скрап определя различна сума, която може да ви предостави в замяна на стария ви катализатор. Въпреки, че в общи линии цените са близки помежду си, е препоръчително да сравните офертите, предлагани от различните компании, за да изберете най-изгодната за вас самите.

 

Сумата се определя и от други фактори, сред които са видът и моделът на катализатора, както и неговото състояние.

 

За да разберете каква сума може да ви даде една фирма, можете да и предоставите номера на катализатора и те ще се сдобият с необходимата информация относно неговия модел и наличните материали в изработката му. Освен това е важно да предоставите и подробности относно състоянието му.

 

В случай, че търсите коректна фирма за изкупуване на катализатори и искате да получите изгодна сума, можете да се свържете с KolaZaSkrap.bg.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш