Loading...

Социалната мрежа на България

Кога да сменим счетоводителя си от блога на Dobri

Счетоводната материя винаги е била определяна като изключително трудна и сложна за разгадаване, затова й подборът на правилен специалист в тази област се оказва истинско затруднение. В не малко от случаите хората разбират, че са попаднали на точния човек доста време след като сключат договор с него и той поеме счетоводството на фирмата им.


За да сте сигурни, че сте направили правилен избор, то значи вашия счетоводител, без да се замисля, пести ценни за вас време и средства, не ви таксува допълнително за редица съвети, както й ви предоставя важна информация, свързана с финансов а информация, оказваща се полезна за управлението на бизнеса ви. Това, разбира се, води до игнориране опасността от каквито и да било глоби и наказателни лихви, от страна на проверяващите институции.


Какво обаче се случва, ако на по-късен етап разберете, че човекът, който сте наели съвсем не си върши работата подобаващо?! Изневиделица се появяват глоби, за които дори не сте й подозирали. Те са резултат от нехайството на счетоводното лице и неговото невежество, спрямо управлението, което сте му поверили.

Уволение на счетоводителя

В текста по-долу ще ви посочим няколко основни признака, който да ви алармират за това, че е настъпил моментът, в който да извършите смяната. В противен случай рискувате твърде много. Ето какви са те:

  1. Липсва каквато и да било организираност, по отношение на работния процес

Ако един счетоводител е вечно отнесен и когато му говорите, ви прави впечатление, че той не винаги е адекватен в отговора си, то това изключително много би рефлектирало върху вашия бизнес. По този начин се допускат поредица от грешки, които в много от случаите не са толкова лесни за коригиране, колкото си мислите.

  1. Трудно ви е да общувате с него

Едно от най-важните условия при избор на счетоводител е лесната комуникация помежду ви. Все пак това е човекът, който в бъдеще ще ви консултира, ще ви информира, ще ви напътства и какво ли още не, свързано с управлението на бизнеса ви. Трябва да сте сигурни, че във всеки един момент, в който имате нужда от съвет или чисто и просто да ви бъде отговорено на даден въпрос, то можете да разчитате на този човек.

  1. Подминаване на сроковете

Запомнете, че всяка една счетоводна отчетност е свързана със срокове. Затова е от фундаментално значение не само организираността, лесната комуникация, но и стриктност, която да бъде проявявана от счетоводителя.

За да не се сблъсквате с трудностите, които обикновено човек открива при избора на счетоводител, то ние ви предлагаме да посетите счетоводния сайт contract.bg. Там ще попаднете на наистина съвестни професионалисти, чиито дългогодишен опит им е позволил да се превърнат в едни от най-утвърдените имена.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш