Loading...

Социалната мрежа на България

Няколко признака, че вашата обувка е качествена от блога на Dobri

Колко често ви се е случвало да си купите красиви обувки и един сезон по-късно те вече да са за кофата? За съжаление на много от това ни се е случвало, а дори, понякога, по-странното – евтина обувка да издържи по-дълго от по-скъпата.


Не е нужно купуването на обувки да е като игра на комар - да залагате, че работникът, който ги е направил е бил в добро настроение този ден. Сигурността в покупката е и причината много хора да клонят към дистрибутори като Tendenz.bg, понеже те гарантират за тяхната продукция - там знаеш какво закупуваш.


Какво трябва да знаете за обувките


Следи за едни от най-първите обувки са датирани още през каменна ера, но от тогава технологиите на производство са се променили значително а и с тях и възможностите пред нас. За това понякога е трудно да се направи образован избор за това, какво си купуваме всъщност – но има няколко белега, за които можете да следите за качеството на вашата покупка.


От какъв материал са направени


Това, което е най-очевидно, на пръв поглед, е материята, от която е направена една обувка, макар и понякога да има много добри имитации на естествена кожа, например. Ако се стремите към естествената материя, то най-сигурният начин да установите дали тя спазва вашите изисквания е да следите за белег изглеждат като теле по корем.


Макар и материята да не е гаранция за качество на производство, компании като Tendenz.bg, които използват естествена материя, биха положили повече труд тя да е добре използвана.


Ако, от друга страна, избирате изкуствената материя, която е подходяща за спорт и планинарство, то е добре да следите за тяхната марка – въпреки,че дори и големите имена в сферата понякога изпускат топката. Макар и материята на тяхната направа, да не е безпогрешна индикация е доста добра отправна точка за определянето на тяхното качество.


Как са сглобени


Най-важните аспекти на една обувка, освен това как тя изглежда, е това дали тя ще издържи на натоварването. Най-добрите производители, като Tendenz.bg, правят комбинация от зашиване и залепване на тяхната продукция.


Тези два подхода на производство гарантират значително по-дълъг живот на вашата покупка, като двата метода се комбинират. Това правило важи както за кожените така и за синтетичните дамски обувки.


Най-добре можете да проверите за тяхната изработка като добре разгледате местата на среща на различните компоненти на една обувка. Проверете също така как е закрепена подметката към останалата част от обувката, точно тук тя изпитва най-много стрес по време на употреба.

Тези няколко съвета значително увеличават шансовете ви да закупите една наистина добра обувка а с Tendenz.bg си спестявате и пари.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш