Loading...

Социалната мрежа на България

Какви видове маски за лице има налични в България от блога на Dobri

Маските за лице са доста интересна част от света на козметиката. Тяхното ползване е наложително за мнозина с чувствителна кожа, особено с масовото живеене в градове и засилено въздушно замърсяване.


В този текст ще обсъдим какви видове маски за лице има налични и каква е тяхната роля.


Коя от тези маски е най-ефикасна и полезна за вас


Реалният отговор тук зависи изцяло от нуждите на кожата на вашето лице. Кожата, както и самият човек в нея, са уникални, с различни нужди и проблеми – най-вече наследени от ежедневието и натрупването следствие биографични специфики.


За това не е редно или изцяло възможно да се даде конкретен отговор на въпроса „коя маска е най-добра”, но може да се даде представа за свойствата на различните маски за лице и така вие сами да прецените кое е най-добро за вас.


Пилинг маските


Ролята на пилинг маските е да освободят порите от натрупаната мръсотия и да премахнат мъртвите клетки кожа, за да дадат път на новите. Тя е лесна за ползване, не се измива а се отлепва, като е важно кожата да е била измита преди и след това, за да се овлажни наново тя – много от тези маски съдържат алкохол като втечняващ агент, които се изпарява при допир с въздуха.


Детоксикиращи маски


Живота в градски условия крие доста трудности за кожата на лицето. Като най-видима и изложена на външният свят част от тялото, кожата на лицето натрупва голямо количество мръсотия и тежки вещества.


Ролята на детоксикиращите маски е, чрез тяхното съдържание на антиоксиданти, да извлекат мръсотията и тежките токсини от горният епидермис. Те имат и подхранващ ефект, но главната им роля е да се справят с нежеланото присъствие на вещества, които причиняват възпаления, подкожни образувания като пъпки и прочее.


Маски с крем


Крем маските, за разлика от детокс маските, се заемат с важната роля за възстанояване мекотата, еластичността и омазняването в кожата. Най-често се ползват в края на тежък ден, след третиране с детоксикираща или пилинг маска, които предимно извличат.


Крем маската влага обратно нужните хранителни вещества в кожата, за да е предпази от изсъхване, което е особено важно през зимата. По този начин вие имате прекрасен арсенал за справяне с атмосферните предизвикателства.


Както в много сфери, най-доброто решение много често се съдържат не в абсолютизацията а е в баланса между двете крайности. В случая това са маските за лице от онлайн аптека AptekaMedea.bg, които имат строго и ясна функция.


Комбинирането между различните видове маски, като пилинг, детокс и крем маските ще ви даде много по-добри резултати, а пазаруването през правилните портали ще ви достави не само качествени продукти, но и наистина добра цена.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш