Loading...

Социалната мрежа на България

Кармело Лаура - най-възрастният човек живял някога от блога на KeNguru

Във малко селце на 4000м. надморска височина между Перу и Боливия живее Кармело Флорес Лаура - най-възрастният човек живял някога на земята според документите с които разполага. Според свидетелството му за кръщаване, той е роден на 16 юли 1890г. и ако математиката не ви се отдава, в момента е точно на 123 години.


Ако скоро имате път до село Фраскисия, до езерото Титикака в Андите, не пропускайте да се запознаете със столетникът от племето аймара.

По професия Кармело е пастир. Макар и на тази преклонна възраст, той не ползва обичайните очила или бастун. Единственият му проблем е, че недочува с едното ухо.

През живота си, Кармело е имал 3 деца, 16 внуци и 39 правнуци. Той не може да пише и чете и никога не се е отдалечавал от родното си място. Пред медиите споделя тайната на дълголетието си - всеки ден се разхожда продължително и не яде нищо съдържащо захар. Основното му меню включва киноа - зърнена култура богата на протеин.

По времето, когато е раждан, в Боливия не е имало свидетелство за раждане и единственият документ потвърждаващ възрастта му е кръщелното.

До юли тази година, най-възрастният жив човек на земята беше американеца Салустиано Санчез-Бласкес на 112 години. Предишният рекордьор, който почина юни тази година беше японеца Хироемон Кимури на 116 години.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш