Loading...

Социалната мрежа на България

Летни маски за освежаване на лицето от блога на KeNguru

Отдавна е известно лечебното действие на ледените компреси и маски. Освен това те разкрасяват кожата, възвръщат тонуса и блясъка и, тя става еластична и копринено мека.


Маска с кайсии

Пасирайте 1 кайсия с вилица, оставете я в хладилника за 1/2 час. Почистете добре лицето, шията и деколтето. С чаена лъжичка вземете по малко от сместа и я разтрийте с пръсти върху кожата. След 15 минути я изплакнете със студена вода. Ако кожата е много суха, добавете по 1 чаена лъжичка сметана.


Крем-маска

Сложете в малка купичка по 1 чаена лъжичка хидратантен крем. Замразете за 1 час във фризера. След това вземете с пръсти и внимателно втрийте в кожата, докато тя почервенее. Накрая попийте излишното количество с мека салфетка.


Лосион за мазна кожа

Изцедете сока на 1 лимон или грейпфрут и разредете с чай от коприва и живовляк. Сипете разтвора във формички за лед и ги сложете в камерата. Обтривайте кожата на лицето всяка сутрин и вечер след измиване с гел и вода.


Универсален лосион от череши и лайка

Замразете сок от череши, кайсии или ябълки, разреден с чай от лайка. С кубчета обтривайте лицето сутрин и вечер. След това намажете с крем.


Почистваща маска

Насапунисайте лицето си. Сложете в дланите си малко захар и масажирайте в продължение на 2-3 минути. Изплакнете след това с гореща вода. Намажете кожата си с краставично тоалетно мляко. Това почистване е подходящо за кожа с черни точки и пъпки.


Маска от морков и ряпа

Сварете 1 морков и 1 ряпа. Пасирайте ги и ги поставете на кожата на лицето и шията за 20 минути. Измийте с прясно мляко. Тази маска почиства и тонизира кожата.


Избелваща млечна маска

Смесете 2 супени лъжици кисело мляко и 1 супена лъжица бадемови или пшенични трици. Получената каша нанесете върху лицето за 15-20 минути. След това я снемете с памук, натопен в топла вода.


Тонизираща маска

Към 1 чаена лъжичка топъл течен пчелен мед прибавете 1 чаена лъжица брашно и белтъка на 1/2 яйце, разбит на пяна. Сместа нанесете на лицето и оставете да подейства 20 имнути. След това я свалете чрез измиване с хладка вода.


Маска при суха и загрубяла кожа

Смесете 1 чаена лъжичка течен пчелен мед, 1/3 чаена лъжичка зехтин и 1/2 яйчен жълтък. Намажете лицето и дръжте маската 20 минути. След това я отмийте с топла вода.


Статията е писана специално за www.dnevniche.com

Автор: Петър Донев 

Инфо за публикуване: Авторство


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш