Loading...

Социалната мрежа на България

Очна линия от блога на KeNguru

Независимо от формата на очите, подходящо нанесена, очната линия подхожда на всички. Тя подчертава окото и същевременно гримът не изглежда натрапчив.Тук ще научите как да нанасяте очна линия според вида на очите ви.

Ако имате издължени очи, тя се нанася със завити върхове на горе. При кръгли или обли очи, краят на връхчето се рисува плътно до края на клепача, без да е нужно да  се издължава. Ако определяте очите си като нормални, то нанесете очната линия с издърпани връхчета на страни, не на горе.

Очната линия може да бъде комбинирана с някакъв по-светъл цвят сенки - златисти, сребристи или телесни.Сивото е подходящ цвят за сините очи. Хубаво е, ако нанасяте сенките преди да нарисувате очната линия, да ги сложите някъде  до сгъвката на клепача, освен ако те не са  бели или бежови.

За още по-подчеран поглед, можете да нанесете сенки и на по-долния клепач. Същият ефект може да се получи и с молив.

Този грим е перфектното решение за летните дни. Ще изглеждате зашеметяващо, без да сте прекалили с макиажа.

Ето и няколко правила за нанасянето на очна линия:


1.По-добре е да се работи с малко огледало. Поставете го леко наклонено върху масата, която ще позволи да се намери упора за лактите. Така ще чувствате ръката си по-стабилна и ще предотвратите треперенето.


2.Избягвайте да опъвате клепача, защото може да деформирате линията.


3.Нанасяйте смело. Дори да не се справите от първия път перфектно, може лесно да промените линията с клечка за уши, напоена с тоалетно мляко.


4.Първо нанесете главните щрихи, а после направете останалата част на окото, за да има симетрия. Ако има нужда после, изтънете с памучна клечка за уши.


5.За да избегнете ефекта на "плуващото око" не трябва да оставяте място между нивото на клепача и нанесената линия. Също запълвайте и между миглите-това ще създаде усещането, че очната линия е неразделна част от окото и ще направи погледа кадифен.


6.Нанесете спиралата след като сте нанесли линията, защото ако направите обратното,  нанесената спирала ще затрудни лекотата на движението.


7.На финала, сложете лека пудра, за да фиксирате линията и гримът ви да придобие завършен вид. 


Статията е писана специално за www.dnevniche.com

Автор: Петър Донев 


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш