Loading...

Социалната мрежа на България

Смяна на счетоводна фирма от блога на Dobri

Като цяло, в човешката природа е да сме недоволни и винаги да търсим нещо по-добро, независимо дали става дума за жилището, в което живеем, за техниката, която ползваме, за храна, която ядем, за местата, на които почиваме или за някаква услуга, която ползваме в ежедневието.


Не е изненадващо, че тази наша черта се прехвърля и в нашия бизнес, ето защо много често можете да чуете за хора, които искат да сменят счетоводната кантора, чийто услуги ползват.

Тук, обаче, трябва да помислите много внимателно и да се запитате дали наистина трябва да потърсите друг счетоводител или това е само прищявка.


Бъдете предпазливи


Много често ще чуете препоръката да не сменяте твърде редовно своят счетоводител, тъй като това може да рефлектира върху вас, оставяйки ви в ситуация на хаос и безредие.

Според специалисти в сферата на счетоводството, това може да доведе до непредвидени проблеми. И действително, при приемането и предаването на документацията са възможни грешки и пропуски, както и има и реален риск от това да се загуби някой документ.


Поради тази причина, повечето специалисти в тази сфера ни препоръчват да правим прехвърлянията само когато това наистина си заслужава и имате сериозен мотив за смяна на кантората, като по възможност това е добре да се направи в края на годината и началото на новата.


Не изпадайте в крайности


Това че ви съветваме да сте предпазливи и мотивирани при смяната на счетоводител, съвсем не означава, че трябва да търпите немарливо отношение, високи цени и недостатъчно внимание.


Всичко това накрая ще рефлектира отново върху вас, ето защо е хубаво да сме много категорични и решителни, ако такава подмяна е наистина необходима. В София има много счетоводни кантори, ето защо няма да търсите дълго (разгледайте предложенията на Acc-consultco.com)


Търсете кантора, с която комуникацията тече гладко


Комуникацията между вас и вашата счетоводна кантора е много важна, ето защо е добре да търсите фирма, с която се общува лесно и където комуникацията не е еднопосочна улица.

Макар че целта в случая не е да стоите и да си приказвате, ако с вашата кантора не можете да комуникирате, да обсъждате и да търсите съвети, най-добре би било да намерите друга, с която това не е така.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш