Loading...

Социалната мрежа на България

8 Малки тайни при гримиране от блога на KeNguru

Искаш ли да изглеждаш зашеметяващо? Ние ще ти помогнем да усвоиш няколко тънкости в избора и нанасянето на секи, спирала, руж, фон дьо тен и червило.


 

1. Когато избираш фон дьо тен, го съобрази с типа на кожата си. За по-суха е подходящ кремообразният или течният, който едновременно и овлажнява. При мазната е препоръчително фон дьо тен или компактна пудра, предназначен за проблемна кожа. Добре е да се нанася тънък слой, а за зачервени места може да се довериш на коректор.

 

2. Коректорът се нанася преди фон дьо тена, а пудрата го фиксира допълнително, ако я използваш след това. Не пропускай да изравниш тена на лицето с този на деколтето си, ако е неравномерен.

 

3. Ако искаш да прикриеш сенките под очите си, ще го постигнеш благодарение на два нюанса по-светъл от кожата коректор или фон дьо тен, който трябва да нанесеш преди пудрата. Може да се смеси и с околоочен крем, който да прикрие дребните бръчици или да предотврати появата на такива.

 

4. Избери ружа спрямо цветовете на сенките или червилото. Лятото си улеснена, тъй като тенът, който си придобила, не изисква силен грим и понякога бронзираща пудра, спирала и глос са достатъчни, за да изглеждаш ослепително. Ако не си се изпекла обаче, тогава може да придобиеш изкуствен загар с помощта на руж. Нанеси по скулите, спрямо формата на лицето си. Овалното изисква повече количество в средата, докато при триъгълното ружът се поставя по-близо до косата отстрани. Ако не си доволна от резултата, а нямаш време за генерални корекции, може да прикриеш излишното количество с пудра.

 

5. Искаш да използваш очна линия, но нейното слагане понякога е цяло изкуство. Затова пък ефектът си заслужава. Може да нанесеш леки щрихи от нея между миглите, за да не остава бяло пространство. Ако искаш да имаш съблазнителен поглед, линията трябва да се разширява към външния ъгъл на окото. Удебеляването на линията по средата на клепача е за ефекта по-кръгли очи.


 

6. Не само изборът на спирала, но и начинът, по който се използва е много важен. Единият вариант е ад поставиш четката до ръба на клепача под миглите, след което да я движиш леко наляво и надясно и същевременно нагоре. А ако искаш да подчертаеш повече очите, не пести от туша, а нанеси повече и на горните, и на долните мигли.

 

7. Избери цвета на сенките спрямо повода, дрехите и цвета на очите ти. Ако си със сини очи, забрави за палитрите в синята гама. Ярките нюанси, като жълто или ярко розово, продължават да бъдат актуални. Може да нанесеш плътен слой от тях върху клепача, без да ги смесваш с други тонове, и ще имаш перфектния грим за парти.

 

8. Ако устните ти са тънки, се довери на глосовете с блестящи частици, които ще създадат илюзия за обем. Не използвай тъмни цветове, защото ще постигнеш обратен ефект. Плътните устни пък изискват матови нюанси за червилото, което задължително фиксирай с молив в същия цвят.


автор: Петър Донев


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш