Loading...

Социалната мрежа на България

Едни от най-интересните къщи в света от блога на KeNguru


Всички сме виждали и знаем как изглеждат обикновени къщи. Независимо от това дали е луксозна, с всякакви екстри в големия град, или малка, сгушена между улиците на тихото селце, постройката е подобна, да не кажем и еднаква. По тази причина, сега ще ви запознаем с някои от най-нестандартните и интересни къщи, които ще надхвърлят и най-смелите ви представи. Създателите на тези „проекти” притежават необятно въображение и уникален талант, благодарение на които тези странни къщи се появяват на бял свят. Ето и най-известните от тях, тези, които без съмнение ще задържат вниманието ви с часове, ако се намирате точно пред тях.


Започваме с т.нар. Пещерна къща. Преди, на нейното място се е намирала мина за добиване на варовик. През 2004 година, къщата, заедно с още 3 акра земя, става собственост на К. Слийпър, който за общо 310 000 долара превръща всичко това в уютен дом за семейството си.


Къщите с форма на купол са доста популярни. Те могат да се построят в 4 варианта, а единият от тях е такъв, който се върти и при който се използва слънчева енергия. Според „авторите си”, този тип къщи имат редица плюсове, като устойчивост на земетресения, силен вятър, екологичност, енергийна ефективност и т.н.


Друга интересна къща е тази в пясъчните дюни, образувана от урагана Дора. Разделена е на две еднакви части и притежава вградени мебели. Цената и е 1.85 млн. долара, но пък в замяна любителите на нестандартното получават истинско съкровище.
Далеч, във Франция е разположена Къщата от балончета, която е трябвало да бъде собственост на човек, който за съжаление не доживява да я види готова. След време, странната къща става притежание на Пиер Карден, с което се прочува още повече. В нея няма нито един ъгъл, а славата и се носи навсякъде по света, привличайки хиляди хора, заради атрактивния си вид.


Една доста „хигиенична” къща е тази с форма на тоалетна. Нейният собственик е кореец, чийто прякор е „Г-н Тоалетна”. Мъжът е наричан така, защото допринася за хигиената и поддържането на тоалетните в страната си. Освен всичко това, историята на къщата е свързана и с факта, че собственикът и се ражда в обществена тоалетна. Постройката има два етажа, отпред има градина, а покрай нея минава поточе. Цяла картинка е много красива, въпреки нестандартния вид на самата къща.
Изключително атрактивна е Къщата със стола. Наречена е така, защото точно на върха и е поставен стол, но никой не знае причината за това. Разбира се, има много легенди и теории, но няма човек, който може да докаже нещо напълно. Единственото сигурно нещо е, че къщата е истинско произведение на изкуството.


Друга интересен проект е Плъзгащата къща, която е изградена от общо 3 постройки, изградени от стъклени панели, скрити под дървена плъзгаща се структура. Къщата наистина се движи напред и назад, в зависимост от слънцето и времевите условия.


снимка: google.bg


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш