Loading...

Социалната мрежа на България

Един начин за..ненапълняване от блога на KeNguru


Както знаем, има доста митове за това, как да отслабне най-лесно и ефективно. Има различни теории, диети, диетолози, които препоръчват какви ли не рецепти. Съществуват, обаче, някои лесни методи, които не водят директно до отслабване, а до ненапълняване. Говорим за някои „традиции”, които ако въведете в хранителния си режим и изобщо в начина си на хранен, биха ви помогнали да не трупате излишни килограми и да регулирате процесите в организма си.
Такива подобни стъпки се препоръчват от британските специалисти. Според тях, една хапка трябва да се дъвче около 30 секунди. Направени са експерименти и различни проучвания с 43 доброволно подложили се на това хора, повечето от които млади жени.


Участниците били разделени в общо 3 групи, оставайки без храна за 2 часа. След като това време изтекло, специалистите им дали сандвич със сирене и бекон. Първата група го изяли, както биха направили по принцип. Втората се стремяла да дъвче всяка хапка така, че между преглъщанията да има пауза от 10 секунди, докато третата задържала в устата си храната най-малко 30 секунди. След сандвича последвал десерт-бонбони и сладкиш. Първата група решила да го пропусне, което доказало факта, че ако всяка хапка се дъвче 30 секунди, това ще намали апетита на човек за вечеря, например, което естествено ще доведе и до отслабване.
Важен е фактът, че ако изяждаме по една торта или голямо количество месо всеки ден, няма как да постигнем някакви резултати, колкото и секунди да дъвчем всяка хапка. Някои хора, пък, не усещат вкуса на храната, ако я дъвчат прекалено дълго, а това е доста лошо, особено когато си гладен.


Има много показатели, които оказват влияние върху организма ни. Всеки индивидуален човек отслабва и надебелява по различен начин. Всеки знае, кой е най-добрия начин за поддържане на нормално тегло и кое е нещото, което кара тялото му да се чувства най-добре. Независимо от всички съвети, диети и т.н., всеки решава какви действия ще предприеме, за да изглежда така, както иска. Представихме ви една от теориите, които може би ще ви помогнат, но вие може да намерите още много. Със сигурност знаем само, че човек се чувства щастлив, когато заобича себе си, в това число и собственото си тяло, така че не се лишавайте от храна, но и не се тъпчете, и накрая със сигурност ще постигнете мечтаните резултати.


снимка: google.bg


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш